lv
DmT3nVIqZ0yUWXTgwBA03RCKihInDoTxi4lcfhv8
1827195

Latvija un Ruanda paraksta memorandu par politiskajām konsultācijām

Latvija un Ruanda paraksta memorandu par politiskajām konsultācijām

Latvija un Ruanda parakstījušas memorandu par politiskajām konsultācijām, apņemoties veicināt arī ekonomisko sadarbību, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vizītē Ruandā ceturtdien uzturējās ĀM delegācija, ko vadīja valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons. Vizītes laikā notika pirmās abu valstu ĀM politiskās konsultācijas, Viļumsons tikās ar Ruandas ārlietu ministru Vinsentu Biruta un parakstīja saprašanās memorandu par politisko konsultāciju mehānisma izveidi starp abām valstīm.

Latvijas delegācija un Ruandas Ārlietu un starptautiskās sadarbības ministrijas amatpersonas pārrunāja sadarbības iespējas lauksaimniecībā, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, izglītībā un tūrismā. Lai veicinātu ekonomisko sadarbību, sarunu partneri vienojās paplašināt līgumtiesisko bāzi.

Sarunās tika apspriestas iespējas stiprināt sadarbību starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO. Viļumsons pateicās Ruandai par tās stingro atbalstu ANO Hartas principiem un Ukrainas teritoriālajai integritātei. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī drošības situācija Austrumāfrikas reģionā.

Vizītes laikā ĀM delegācija apmeklēja Kigali Genocīda memoriālu, godinot 1994. gadā pret tutsi īstenotā genocīda laikā bojāgājušo piemiņu.

Latvijas delegācija tikās arī ar Eiropas Savienības delegācijas Ruandā vadītāju.

Uzbūvēts gājēju tilts pār dzelzceļu Jaunmīlgrāvī

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) uzbūvējis jaunu gājēju tiltu pie Ezera ielas dzelzceļa pārbrauktuves, kas atrodas posmā starp Tvaika un Lēdurgas ielām, Jaunmīlgrāvī, informēja LDz pārstāvji.

Gājēju tilts izbūvēts pāri dzelzceļa sliedēm stacijas "Mangaļi"...

Tālivaldis Kronbergs: 'Trīs lietas – 'izkāpt no skapja', aiziet praidā un atrast vīru'
Dzirdot vārdus "trīs lietas", visdrīzāk, vieniem nāks prātā Harija Spanovska (1958.–2013.) dziesmas "Trīs lietas" (Māras Zālītes vārdi, Raimonda Paula mūzika) leģendārais izpildījums – tajā kā trīs lietas minētas "asaras, dziesmas un alus". Citi a...
Pasniegti 16 Ministru kabineta atzinības raksti

Ceturtdien Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tika pasniegti Ministru kabineta (MK) Atzinības raksti 16 izglītības, zinātnes un sporta jomas darbiniekiem par izciliem sasniegumiem valsts labā, informēja IZM.

MK atzinības rakstus saņēma IZM valsts s...



Komentāri