lv
nJtDUbqDxnsabt8DeOTT414kfL76zJUL5ETW6g3H
1814064

Meņģelsone: Valsts obligātās veselības apdrošināšana ir ārkārtīgi svarīga

Meņģelsone: Valsts obligātās veselības apdrošināšana ir ārkārtīgi svarīga

Stabilam un paredzamam finansējumam ir ārkārtīgi svarīgs valsts obligātās veselības apdrošināšanas elements, otrdien preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes norādīja veselības ministre Līga Meņģelsone.

Viņa atzīmēja, ka veselības aprūpes nozarei ir svarīgs stabils un paredzams finansējums. Turklāt, skatoties pasaules un Eiropas pieredzi, kā tur veidojas pamatfinansējums veselības aprūpē, ārkārtīgi svarīgs ir valsts obligātās apdrošināšanas elements, uzsvēra ministre.

Pēc viņas paustā, šobrīd darba grupās ar Veselības ministriju un Finanšu ministriju ir uzsākts darbs, lai nonāktu līdz Latvijai labākajam modelim.

"Mērķis ir gan stabils finansējums, gan katra individuālā iedzīvotāja drošība," uzsvēra Meņģelsone.

Jau vēstīts, ka tuvāko divu gadu laikā Latvijā varētu virzīties uz vispārējo veselības apdrošināšanas modeli, Latvijas Radio pieļāva Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru prezidents norādīja, ka viņa mērķis ir "pārdalīt budžeta pīrāgu par labu veselības nozarei". Salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm, Latvijā veselības aprūpē kopumā tiek ieguldīti 8% no IKP, tomēr tikai 4% no tā ir publiskais finansējums, kamēr atlikušie - "no iedzīvotāju kabatas". Viņš atzina, ka tie, kuriem ir labs darbs, apdrošināšana, tiek pie plašāka pakalpojumu klāsta, kamēr pārējie ir spiesti gaidīt garās rindās.

Jānis Neimanis: Par Stambulas konvencijas saderību ar Latvijas Satversmi
Policijas nolaidība, nenovēršot vīrieša īstenotu jaunas sievietes vajāšanu, apdraudēšanu un galu galā – nonāvēšanu, ir atgriezusi publiskajā telpā jautājumu par Konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu (t...
Vēlas izveidot uz cilvēku vērstu, uzticamu un efektīvi pārvaldītu slimnīcu tīklu

Veselības ministrija (VM) vēlas izveidot uz cilvēku vērstu stipru, uzticamu un efektīvi pārvaldītu slimnīcu tīklu, teikts ministrijas izstrādātajos priekšlikumos slimnīcu tīkla stiprināšanai, kas šodien atbalstīti valdībā.

VM vērtējumā, izveidojot uz c...

Ķīna plāno līdz 2030.gadam nosūtīt astronautus uz Mēnesi

Ķīna otrdien nosūtījusi trīs astronautus uz savu kosmosa staciju un plāno līdz 2030.gadam nosūtīt astronautus uz Mēnesi.

Nesējraķete "Long March 2F" ar pilotējamo kuģi "Shenzhou 16" otrdien plkst.9.30 pēc vietējā laika (plkst.3.30 pēc Latvijas laika) st...



Komentāri