lv
krbdfEjKd9QTtXwuo9ndZ4qgAf3SsLzHbefZXdWs
1814059

Jānis Neimanis: Par Stambulas konvencijas saderību ar Latvijas Satversmi

Jānis Neimanis: Par Stambulas konvencijas saderību ar Latvijas Satversmi
Policijas nolaidība, nenovēršot vīrieša īstenotu jaunas sievietes vajāšanu, apdraudēšanu un galu galā – nonāvēšanu, ir atgriezusi publiskajā telpā jautājumu par Konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu (turpmāk – Stambulas konvencijas) ratifikāciju. Latvijas valdība šo konvenciju parakstīja jau 2016. gadā, tomēr šādai rīcībai ir tikai politisks, bet ne juridisks spēks. Lai konvencija taptu patiešām saistoša, nepieciešama parlamenta rīcība ratifikācijas veidā, kam jau septiņus gadus pietrūkst deputātu vairākuma.
Vēlas izveidot uz cilvēku vērstu, uzticamu un efektīvi pārvaldītu slimnīcu tīklu

Veselības ministrija (VM) vēlas izveidot uz cilvēku vērstu stipru, uzticamu un efektīvi pārvaldītu slimnīcu tīklu, teikts ministrijas izstrādātajos priekšlikumos slimnīcu tīkla stiprināšanai, kas šodien atbalstīti valdībā.

VM vērtējumā, izveidojot uz c...

Ķīna plāno līdz 2030.gadam nosūtīt astronautus uz Mēnesi

Ķīna otrdien nosūtījusi trīs astronautus uz savu kosmosa staciju un plāno līdz 2030.gadam nosūtīt astronautus uz Mēnesi.

Nesējraķete "Long March 2F" ar pilotējamo kuģi "Shenzhou 16" otrdien plkst.9.30 pēc vietējā laika (plkst.3.30 pēc Latvijas laika) st...

LTV skaidrojas par hokejistu sagaidīšanas salūzošo tiešraidi; pārvietojamās stacijas izmaksas neatklāj
Pirmdien, 29. maijā, Latvijas valstsvienības izlases hokejisti atgriezās mājās no Somijas, līdzi vezdami pasaules čempionātā izcīnītās bronzas medaļas. Sportistus fani sagaidīja pie Brīvības pieminekļa, kur bija sapulcējušies ap 30 000 cilvēku. Bija pl...


Komentāri