lv
frUmZ85RNJVKSZXXUmbdV8pd7GRx1KK0p9VtojBH
1778283

Kurš ir populārāks - Rinkēvičs vai Pīlēns? Sabiedrības viedoklis ir zināms

Kurš ir populārāks - Rinkēvičs vai Pīlēns? Sabiedrības viedoklis ir zināms

"Jaunās vienotības" (JV) Valsts prezidenta amata kandidātam, ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un "Apvienotā saraksta" (AS) virzītajam uzņēmējam Uldim Pīlēnam ir līdzīgs atbalsts sabiedrībā, tomēr joprojām vairāk aptaujāto vēlētos redzēt citu Valsts prezidenta amata kandidātu, liecina pētījuma centra SKDS aptauja, kas veikta pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma.

Aptaujā Rinkēvičam atbalstu pauduši 22% respondentu, Pīlēnam - 21%, bet "Progresīvo" kandidātei augstajam amatam Elīnai Pinto - 10% aptaujāto. Tikmēr 35% aptaujāto norādījuši, ka vēlētos redzēt kādu citu prezidenta amata kandidātu, bet 12% nav bijis viedokļa šajā jautājumā.

Salīdzinoši maija sākumā, kad vēl tika runāts par diviem Valsts prezidenta amata kandidātiem - Pīlēnu un pašreizējo prezidentu Egilu Levitu, pētījumu centra "Norstat" aptauja liecināja, ka Pīlēnu kā labāko pretendentu redzēja ap 35% aptaujas dalībnieku, Levita pārvēlēšanu amatā atbalstīja ap 14% respondentu, tomēr vairākums jeb 52% iedzīvotāju aptaujā tika atzīmējuši izvēli "cits kandidāts".

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus.

Valdošajā koalīcijā ietilpstošais AS augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Pinto. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

Levits, nesaņemot pietiekamu deputātu atbalstu pārvēlēšanai, ir atteicies no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu Valsts prezidenta amatā.

Jūlijā Valmiera svinēs 740.dzimšanas dienu

No 20.jūlija līdz 23.jūlijam Valmiera svinēs 740.dzimšanas dienu, informē pašvaldības zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Kā sākās Valmiera, kādus stāstus glabā Valmieras pils mūri, to atklās jaunā ekspozī...

Cehs.lv: Nopludinātas patriotisma eksāmena atbildes – kā zināt, vai krievs būs labs latvietis
Gribi ilgstoši uzturēties valstī, tad mācies tās valsts valodu. Tik vienkārša, pašsaprotama prasība, vai ne? Tāpēc nu visiem Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem ar steigu jāpierāda latviešu valodas prasmes, lai apliecinātu – viņi šeit tiešām grib...
Baltijas reģions ir kļuvis par Eiropas aizsardzības un drošības smaguma centru

Baltijas reģions ar Latviju tā centrā ir kļuvis par Eiropas aizsardzības un drošības smaguma centru, šodien preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) uzsvēra Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja Roberta Metso...



Komentāri