lv
kqctYEUWu0n3N1ujbSlTpDV59MSJCf3rcvCb5h6N
1778054

Jūlijā Valmiera svinēs 740.dzimšanas dienu

Jūlijā Valmiera svinēs 740.dzimšanas dienu

No 20.jūlija līdz 23.jūlijam Valmiera svinēs 740.dzimšanas dienu, informē pašvaldības zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Kā sākās Valmiera, kādus stāstus glabā Valmieras pils mūri, to atklās jaunā ekspozīcija "de Woldemer" lasāmos, skatāmos, klausāmos un sataustāmos stāstos. Valmieras dzimšanas dienā ar multimediālu uzvedumu atklās gan jauno ēku virs pils pagrabiem, gan restaurētās Valmieras muzeja ēkas. Notiks ekskursijas gida pavadībā, kā arī ekspozīcija būs skatāma individuāli.

Savukārt nakts stundās pašas pilsdrupas pārtaps par stāstniekiem - uz pilsdrupām būs skatāms multimediāls uzvedums, kas radīts ar 3D kartēšanas un hologrammas tehnoloģijām, aicinot skatītāju doties cauri gadsimtiem.

Jau tradicionāli Valmieras dzimšanas diena sāksies ar svētku gājienu "Valmiera lepojas!", Rīgas ielu pārvēršot par košu un draudzīgu satikšanās vietu.

Valmieras 740.dzimšanas dienā uz skatuves būs mūziķi. Ziloņu ielā būs brīvais mikrofons, kam, lai parādītu savu muzikālo talantu, aicināts pieteikties ikviens interesents. Pieteikšanās iespējama līdz 12.jūnijam.

Valmieras dzimšanas dienā mūzikas skatuves tiks izvietotas gan pļavā, gan parkā, gan pilsētas centrā.

Uz centrālās skatuves, kas atradīsies starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru "Valleta", uzstāsies leģendārie "Līvi", igauņu mūziķis NOËP, Intars Busulis un "Abonementa orķestris", bungu un dūdu mūzikas grupa "Auļi", hiphopa un poprepa grupa "Citi Zēni", Valmieras puikas - grupa "Džentlmeņu špagats", Yamaha Mūzikas skola un DJ all-viss.

Vecpuišu parkā uzstāsies kantrī grupa "Sestā jūdze", grupas "Ziņģes brāļi", "Zeļļi", par svētku noskaņu rūpēsies arī Valmieras Mūzikas skola, Valmieras Kultūras centra Tautas mūzikas kopa, kā arī īsto zaļumballes noskaņu uzburs Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pūtēju orķestris.

"Harmonija brīvdabā" Dīvaliņa pļavās Valmieru dzimšanas dienā sveiks grupa "Pienvedēja piedzīvojumi", grupa "Audiokvartāls", Prusax, Keitija Bārbale un DJ anna b.

Ziloņu ielā par noskaņu parūpēsies Mikus Frišfelds, mūziķe un Latvijas Radio 5 pārstāve Marta Grigale un ģitārists Dmitrijs Tarasovs.

Restorāna "Akustika" koncertzālē Valmieras Mūzikas skola aicina uz koncertu "Valmieras mirdzums mūzikā".

Pie kino "Gaisma" varēs vērot vijolnieka un diriģenta Andrē Rjē un Johana Štrausa orķestra koncerta demonstrāciju no viņa dzimtās pilsētas Māstrihtas Nīderlandē.

Pie Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcas būs pielūgsmes un slavēšanas norise, kristīgās dziesmas dziedās Krimuldas luterāņu draudzes mūziķis un komponists Aivars Lapšāns ar ģimeni, Valmieras luterāņu draudzes pielūgsmes un slavēšanas grupa "Savs laiks" un Valmieras baptistu draudzes mūziķi.

Valmieras dzimšanas dienā būs arī sportiskas norises. Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" dārzā būs dažādas aktivitātes jaunākajiem Valmieras dzimšanas dienas svinētājiem. Tāpat ikviens aicināts piedalīties sportiskās aktivitātes ar florbola, basketbola un futbola elementiem sadarbībā ar Valmieras lielākajiem sporta spēļu klubiem "Valmiera FC", FBK "Valmiera" un "Valmiera Glass VIA".

Dzirnavu ezeriņā ūdeni sakuls dažādi ūdens transporta līdzekļi. Būs iespēja biedrības "Ezerkrasts AZ" vadībā izmēģināt SUP dēļus, kaijakus, ūdens velosipēdus un citus.

Svētku svētdienā rogaininga komandas 2-5 cilvēku sastāvā aizvedīs kontrolpunktu meklējumos Valmierā un tās apkārtnē. Starts un finišs skrējējiem, nūjotājiem un velobraucējiem būs Jāņa Daliņa stadionā.

Apsveikumu Valmierai varēs radīt kopā ar mākslinieci Dainu Domašūti, kura palīdzēs pilsētu uz papīra lapas uzburt urban sketching manierē.

Krāču kakta "Šķūnī" būs iespēja spēlēt galda spēles, galda tenisu, novusu, šautriņas, izmēģināt virtuālās realitātes spēles, retro spēļu konsoles, deju simulatoru un rallija simulatoru.

Vēsturniece Ingrīda Zīriņa piedāvās doties ekskursijā pa Ziloņu ielu, iepazīstoties ar tās vēsturi.

Varēs doties pastaigā vai velobraucienā "Industriālā Valmiera", uzzinot vairāk par uzņēmējdarbības attīstību Valmierā. Arī SIA "Valmieras ūdens" attīrīšanas iekārtu teritorijā norisināsies ekskursija un uzvedums ģimenēm ar bērniem "Ūdens sarunas".

Cehs.lv: Nopludinātas patriotisma eksāmena atbildes – kā zināt, vai krievs būs labs latvietis
Gribi ilgstoši uzturēties valstī, tad mācies tās valsts valodu. Tik vienkārša, pašsaprotama prasība, vai ne? Tāpēc nu visiem Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem ar steigu jāpierāda latviešu valodas prasmes, lai apliecinātu – viņi šeit tiešām grib...
Baltijas reģions ir kļuvis par Eiropas aizsardzības un drošības smaguma centru

Baltijas reģions ar Latviju tā centrā ir kļuvis par Eiropas aizsardzības un drošības smaguma centru, šodien preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) uzsvēra Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja Roberta Metso...

Zviedrijai pret Latviju nepalīdzēs viens no uzbrukuma līderiem

Zviedrijas vīriešu hokeja izlasei pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā pret Latviju nevarēs palīdzēt viens no uzbrukuma līderiem Andrē Petešons, vēsta Zviedrijas Hokeja federācija.

Latvija "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā tiksies ar...



Komentāri