lv
oePRLja2TFZsRqat6hODFCS0DFfrz42UScsSkxap
1777360

Cehs.lv: Nopludinātas patriotisma eksāmena atbildes – kā zināt, vai krievs būs labs latvietis

Cehs.lv: Nopludinātas patriotisma eksāmena atbildes – kā zināt, vai krievs būs labs latvietis
Gribi ilgstoši uzturēties valstī, tad mācies tās valsts valodu. Tik vienkārša, pašsaprotama prasība, vai ne? Tāpēc nu visiem Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem ar steigu jāpierāda latviešu valodas prasmes, lai apliecinātu – viņi šeit tiešām grib ne tikai būt, bet arī iekļauties Latvijas sabiedrībā un kultūrtelpā. Taču līdz šim ar valodas eksāmenu nav sekmējies apmēram pusei no tiem, kas mēģināja. Turklāt daudzi arī sūrojušies, ka valodu it kā prot, bet eksāmens radot tādu stresu, ka izšķirīgajā brīdī visas zināšanas no prāta pagaisušas. Un atkal iznāk "sliktie krievi", kas spītīgi nerunā latviski. Bet krietnā triecienbrigāde "Cehs.lv" jau nebūtu īsti patrioti, ja grūtā brīdī nenāktu valstij palīgā. Mums ir radikāls risinājums – atteikties no valsts valodas prasmju pārbaudes.
Baltijas reģions ir kļuvis par Eiropas aizsardzības un drošības smaguma centru

Baltijas reģions ar Latviju tā centrā ir kļuvis par Eiropas aizsardzības un drošības smaguma centru, šodien preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) uzsvēra Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja Roberta Metso...

Zviedrijai pret Latviju nepalīdzēs viens no uzbrukuma līderiem

Zviedrijas vīriešu hokeja izlasei pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā pret Latviju nevarēs palīdzēt viens no uzbrukuma līderiem Andrē Petešons, vēsta Zviedrijas Hokeja federācija.

Latvija "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā tiksies ar...

Panākta gala vienošanās par LiepU attīstību sadarbībā ar RTU

Panākta gala vienošanās par Liepājas Universitātes (LiepU) attīstību sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), nododot to RTU struktūrvienības statusā, informēja LiepU galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Pirmdien, 22.maijā...



Komentāri