lv
5PGGU5Yq2e9QprEKNw6gmFPsuTR1E7vm9ApiP9Vt
1746669

Indriksone sola nodokļu sistēmas vienkāršošanu mazajiem uzņēmumiem

Indriksone sola nodokļu sistēmas vienkāršošanu mazajiem uzņēmumiem

Lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi, Ekonomikas ministrija (EM) piedāvās vienkāršot nodokļu sistēmu mazajiem uzņēmumiem, ekonomikas ministre Ilzes Indriksone sacījā intervijā Latvijas Radio.

Saistībā ar valdības apņemšanos veicināt Latvijas ekonomisko transformāciju ministre norādīja, ka EM esot tapis plāns, "kur viena no daļām ir arī nodokļu pārmaiņas". Indriksone atklāja, ka jau tuvākajā laikā paredzēts prezentēt EM redzējumu.

Indriksone atzīmēja, ka ekonomiskās transformācijas kontekstā "viena no būtiskajām daļām ir uzņēmējdarbības vides uzlabošana".

"Kas ir arī normatīvisma un birokrātijas mazināšana, pārskatot procesus un noteikti atbrīvojot resursus gan valsts pusē, gan uzņēmumu pusē. Efektīvāk strādāt," pauda Indriksone.

Konkrētāk ekonomikas ministre minēja nodokļu sistēmas vienkāršošanu mazajiem uzņēmumiem.

Mūrniece norādīja:

"Mazo uzņēmēju nodokļu režīma sakārtošana, vienkāršošana, paceļot gan sliekšņus, kad drīkst izmantot šos mazos nodokļu režīmus, un arī atvieglojot maksāšanas kārtību. Tad noteikti darbaspēka nodokļa konkurētspēja Baltijas valstīs – to mēs vēl aizvien uzturam, arī tas būtu ļoti būtisks konkurētspējas elements. Tad daudz dažādi motivējoši risinājumi, lai ieguldītu gan mājokļos, gan energoefektivitātē. Faktiski visi risinājumi, kas ne tikai par kaut ko soda, bet arī motivē ieguldīt."

Ministre arī sacīja, ka algas būtiski kāpj, darbaspēks lētāks nekļūs, tāpēc uzņēmējiem pašiem ir jādomā, kā efektivizēt savus procesus un strādāt produktīvāk.

Sākta sarunu procedūra par skandalozā armijas pārtikas piegādes līguma laušanu

Ir sākta sarunu procedūra ar uzņēmumu "Zītari LZ" par armijas pārtikas piegādes iepirkuma līguma pārtraukšanu, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" atklāja aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Viņa sacīja, ka sīkāka info...

Ukrainis Latviju mēģina atstāt ar viltotas autovadītāja apliecību. Neizdodas!

Par viltotas autovadītāja apliecības izmantošanu otrdien aizturēts no Latvijas uz Krieviju izceļojošs Ukrainas pilsonis.

Tā informē Valsts robežsardze.

Terehovas robežkontroles punktā robežsargi veica pārbaudi kādai no Latvijas izceļojošai vieglajai aut...

Brīvdienas ārpus Rīgas? Neaizmirsti par ceļu remontiem!

Nedēļas izskaņā dodoties ārpus Rīgas, autovadītāji tiek aicināti rēķināties ar ceļu remontu radītajām neērtībām, kādas patlaban visvairāk ir sastopamas uz reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Valsts ceļu tīklā būvdarbu no...



Komentāri