lv
JLZAVTeA7t0mqNDAPb7UVPn7NWGqnd4DdGss4Y1F
1739277

LPS ar Labklājības ministriju spriedīs par minimālo sociālo pakalpojumu grozu

LPS ar Labklājības ministriju spriedīs par minimālo sociālo pakalpojumu grozu

Šodien notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Labklājības ministrijas (LM) ikgadējās sarunas, kuru laikā plānots vienoties par minimālo sociālo pakalpojumu grozu, sadarbību bērnu tiesību īstenošanā, atbalstu sociālajiem darbiniekiem, aģentūru LETA informēja LPS.

Sarunās piedalīsies labklājības ministre Evika Siliņa (JV) un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, kā arī pašvaldību vadītāji, LM, LPS un pašvaldību pārstāvji.

Pasākumā plānots vienoties par pašvaldībās obligāti nodrošināmajiem sociālajiem pakalpojumiem, proti, minimālo sociālo pakalpojumu grozu.

Tāpat paredzēta diskusija par deinstitucionalizācijas pakalpojumu ilgtspēju. Vienlaikus sarunu laikā nepieciešams vienoties par turpmāko rīcību veselības punktu izveidē sociālās aprūpes institūcijās, kā arī starpinstitūciju sadarbību bērnu tiesību un labāko interešu ievērošanai un īstenošanai.

Notiks saruna par prioritātēm aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenošanā. Visbeidzot pusēm jāvienojas par iespējamo mērķdotācijas atjaunošanu sociālajiem darbiniekiem, kā arī klātesošie tiks informēti par virzību ar kvalifikācijas prasību pārskatīšanu sociālās palīdzības organizatoriem un par tiesībām personām, kas ieguvušas otrā līmeņa profesionālo augstāko vai akadēmisko izglītību sociālajā darbā vai karitatīvajā sociālajā darbā, sniegt sociālās aprūpes vai sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Sarunas notiks LPS mītnē.

Rīgas dome atbalsta Aldara parka pārdēvēšanu - kā?

Rīgas dome šodien atbalstīja Sarkandaugavā ierīkotā Aldara parka pārdēvēšanu par Dauderu parku.

Parka pārdēvēšanu iepriekš atbalstījusi Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pēc Latvijas Vēstures muzeja lūguma, lai dotu priekšroku vē...

Metta futbolistiem mačā Daugavpilī iespēja pietuvoties pirmajam trijniekam

Ar diviem mačiem Salaspilī un Daugavpilī šodien noslēgsies "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 13.kārtas izspēle, "Metta" komandai uzvaras gadījumā pietuvojoties pirmajam trijniekam.

"Daugavpils" un "Metta" komandas maču stadionā "Esplanāde" sāks plkst...

Prezentēs Latvijas pedagogu redzējumu par savu vietu izglītības sistēmā nākotnē

Šodien Izglītības uzņēmuma "Lielvārds" birojā tiks prezentēti pētījuma "Skolotāju balss" rezultāti par to, kā jūtas un sevi profesijā redz Latvijas skolotāji, informēja izglītības uzņēmums "Lielvārds".

Uzņēmumā pauda, ka pētījums ir nozīmīgs visai Latvi...



Komentāri