lv
RzGozmK7vPuEz6hmNQ6UZep29kfc1cDGlyBtZ5FG
1739036

Prezentēs Latvijas pedagogu redzējumu par savu vietu izglītības sistēmā nākotnē

Prezentēs Latvijas pedagogu redzējumu par savu vietu izglītības sistēmā nākotnē

Šodien Izglītības uzņēmuma "Lielvārds" birojā tiks prezentēti pētījuma "Skolotāju balss" rezultāti par to, kā jūtas un sevi profesijā redz Latvijas skolotāji, informēja izglītības uzņēmums "Lielvārds".

Uzņēmumā pauda, ka pētījums ir nozīmīgs visai Latvijas izglītības sistēmai, jo sniedz iespēju diskutēt par aktuālajām problēmām, balstoties nevis uz individuāliem pieņēmumiem, bet reāliem datiem par to, kā jūtas un savu nākotni izglītībā redz skolotāji.

Šajā aptaujā iekļauti gan jautājumi par darba ritējumu, noskaņojumu un novērtējumu, kas ir precīzi salīdzināmi ar iepriekšējo periodu, gan uzdoti papildu jautājumi, lai novērotu jaunās tendences un sniegtu salīdzinošu skatu uz izmaiņām izglītības nozarē, kas notikušas kopš 2021.gada.

Īpaša vērība mērījumā pievērsta skolotāju slodzes sadalījumam, novērtējumam, atalgojumam, kā arī atbalsta nepieciešamības aspektiem.

Tāpat plānota diskusija ar dažādu izglītības jomu pārstāvjiem, lai analizētu pētījuma datus, runātu par praktisku pieredzi un potenciālajiem uzlabojumiem, tostarp arī labbūtības un atbalsta veicināšanu pedagogiem.

Diskusijā piedalīsies Ogres novada Izglītības pārvaldes vadītājs Igors Grigorjevs, Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta vadītāja Edīte Kanaviņa, Līvānu 1. vidusskolas direktors Gatis Pastars, uzņēmuma "Edurio" Latvijas komandas vadītāja Lauma Tuča, "Lielvārds" Kompetences centra vadītāja Dana Narvaiša, kā arī pētījuma "Skolotāju balss" datu analītiķis Edijs Freimanis.

LVSADA kopā ar mediķu un pacientu organizācijām tiksies ar Ministru prezidentu

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) kopā ar vairākām veselības nozares darbinieku un darba devēju organizācijām, kā arī pacientu organizācijām šodien tiksies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), pavēstīja aro...

Klintis upes malā, alas un senas svētvietas – skaistākie dabas parki Latvijā
Latvija ir bagāta ar daudziem dabas parkiem – tie viens par otru ir skaistāki un unikālāki. Vai tas būtu izbrauciens ar laivu pa mūsu likteņupes gleznainajiem līkumiem, vai ūdens pasmelšana no leģendām apvītā vietā esoša avota, katra no šīm vietām ir i...
Sāk noganīt dabiskās pļavas Vakarbuļļos

Rīgā, dabiskajās pļavās Vakarbuļļos, ganību sezonu sācis Latvijas Dabas fonda (LDF) mobilais Galovejas šķirnes govju ganāmpulks, informēja LDF komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

LDF mobilais ganāmpulks sesto gadu dodas atjaunot Latvijas dabisk...



Komentāri