lv
AiDWkHADPzamweyjW6VjEBX5p7jqLxIiyKz2si8V
1692041

Putnu dienās norisinājušies vairāk nekā 50 tematisku pasākumu

Putnu dienās norisinājušies vairāk nekā 50 tematisku pasākumu

Aprīlī Latvijas Ornitoloģijas biedrība sadarbībā ar partneriem, ļaujot dažāda vecuma un dažādas pieredzes putnu vērotājiem iepazīt putnu burvību un apgūt praktiskas prasmes putnu dzīves apstākļu uzlabošanai, rīkojusi vairāk nekā 50 tematiskus pasākumus, informēja Latvijas Ornitoloģijas biedrība.

Putnu dienu izskaņā Kandavā pulcējās Putnu dienu pasākumu vadītāji no dažādām Latvijas malām, daloties pieredzē pasākumu rīkošanā un kopīgi dodoties putnu vērošanas pārgājienā Čužu purvā ar putnu pazinēju un gidu Andri Kleperu.

Savukārt ikgadējās Eiropas putnu vērošanas dienas rudenī jeb "EuroBirdWatch 2023" norisināsies šī gada oktobra pirmajā nedēļas nogalē.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība mudina ne vien vērot putnus, bet arī ziņot par saviem novērojumiem, tā sniedzot ieguldījumu sabiedriskajā zinātnē - palīdzot ievākt datus tālākiem ornitoloģiskiem pētījumiem. Visus putnu sugu novērojumus ikviens ir aicināts reģistrēt dabas novērojumu portālā vai mobilajā lietotnē "Dabasdati.lv".

Putnu dienu 2023 organizatorisko darbu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība ir lielākā dabas organizācija Latvijā, kura pateicoties vairāk nekā 800 biedriem, veic savvaļas putnu izpēti un tiecas saglabāt to dzīvotnes Latvijā.

Kas notiktu, ja visiem būtu vienalga? «Plastmasas huligānu» piedzīvojumi turpinās jaunā grāmatā
Bērnu grāmatai par dabas aizsardzību "Plastmasas huligāni" iznācis turpinājums – "Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!" Grāmatas autore Agnese Vanaga sola jaunus ar ūdens ekoloģiju saistītus piedzīvojumus jau pazīstamajiem grāmatas varoņiem. Vienlaikus s...
Rinkēvičs nosauc mūsu valsts attīstības pamatu

Demokrātiska, tiesiska un moderna Latvija stiprā, efektīvā un vienotā Eiropas Savienībā ir mūsu valsts un sabiedrības drošības un attīstības pamats, sveicot Eiropas dienā, norāda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Atbalstot Ukrainu un tai kļūstot p...

Eiropas dienu atzīmēs ar plašu pasākumu klāstu visā Latvijā

Šodien, svinot Eiropas dienu, visā Latvijā notiks dažādi pasākumi, aģentūru LETA informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā.

Pasākumi notiek jau līdz ar maija pirmajām dienām un turpināsies visu mēnesi. Dažādos pasākumos un aktivi...



Komentāri