lv
HCaunpBl121HA1DpekDBTCoI9blMRgrtcMlplUZM
1653235

«Traki iespaidīga» - ko vēl pasaule runāja par Latviju aprīlī?

«Traki iespaidīga» - ko vēl pasaule runāja par Latviju aprīlī?

Vienmēr interesanti lasīt, ko par mūsu samērā mazo valsti runā no citām vietām pasaulē. Šajā apskatā izskatīsim sociālā tīkla Reddit visaugstāk vērtētās ziņas par Latviju aprīlī.

Aprīļa lasītākajā Reddit ziņā par Latviju tika novērtēta kāda 100 gadus veca ēka Rīgā. Tajā attēlots pamests nams uz Miera ielas 18, uz kura redzams lāča simbols un EJ iniciāļi. Tie simbolizē mājas bijušo saimnieku Eduardu Jirgensonu, kurš starpkaru periodā nodarbojās ar ledus un ledusskapju tirdzniecību. Vairāk nekā četri tūkstoši cilvēki uzspieda ''patīk'' pie šīs bildes.

Aplūkosim spilgtākos komentārus.

-Nokrāso to melnā krāsā, un Ādamsu ģimene tur varētu dzīvot.

-Māja ir jaunāka nekā izskatās, gan pēc lokācijas, stila un stāvokļa.

-Rīgā ir tik daudz lieliskas jūgendstila/agrīnā modernisma ēkas. Cerams, ka kāds šo drīz atjaunos, izskatās nedaudz nomākta.

Ziņā pie foto tika apbrīnots 1989. gada Baltijas ceļš. Virsraksts vēstīja: ''1989. gada 23. augusts: 2 miljoni cilvēku izveido cilvēku ķēdi caur Latviju, Igauniju un Lietuvu, apvienojot visas 3 valstis, lai parādītu pasaulei savu vēlmi aizbēgt no Padomju Savienības''.

Komentāri:

-Kā kaut kas tāds vispār tika organizēts?? Es esmu pārsteigts. Tas pat tagad būtu iespaidīgi, ņemot vērā sociālos medijus. Toreiz to organizēt ir traki iespaidīgi.

-Tas izdevās. Šodien tās visas ir neatkarīgas valstis. Visas trīs ir ES, NATO un eirozonas dalībvalstis.

-Un tagad ASV koledžas bērni saka, ka sistēma, kurā Baltijas valstis dzīvoja, bija lieliska un tika pārprasta.

Šī ir krietni nenopietnāka ziņa un ne tieši par Latviju. Bet tomēr to iz vērts pieminēte, jo tā ir ārkārtīgi uzjautrinoša tieši mums - latviešiem. Vienā no foruma ''Izdomātas kartes'' mēneša populārākajām ziņām redzama Albāņu Savienība 2050. gadā, kas ir iekrāsota sarkanā krāsā. Lielākoties visu neiekrāsoto Eiropas daļu ieņem Krievijas federācija, izņemot Latviju, kas viena pati stāv ielenkta savā reālajā pozīcijā.

Komentāros lielākoties visi smejas par šo amizanto scenāriju. Jautājums gan parādījās - kāpēc Latvija ir dzīva? Kā izrādās viens no autora labākajiem draugiem ir latvietis, kas arī radīja vēlmi mūsu valsti saglabāt neatkarīgu.

Šajā ziņā ir lasāms, ka 21. aprīlī Latvija ziedoja Ukrainai visas pieejamās pretgaisa aizsardzības sistēmas "Stinger".

Komentāri:

-Paldies visām valstīm un cilvēkiem, kas atbalsta Ukrainu šajā karā pret ļaunumu! Kopā mēs uzvarēsim, un Krievija aizmirsīs par agresijas mēģinājumiem un svešu teritoriju aneksiju!

Latvija! Super!

-Medvedevs draudēs Latvijai pēc 3..2..1….

-Paldies Latvijai par palīdzību Ukrainas tautai cīņā pret agresoru. Mēs vienmēr varam izveidot vairāk, lai aizstātu sūtītās lietas.

-Es to jau reiz teicu un atkārtošu vēlreiz. Es nekad nebūšu pārsteigts par Baltijas valstu atjautību, kuras ar zobiem un nagiem cīnījās, lai iegūtu neatkarību no krieviem un pēc tam no padomju varas. Tagad viņi stāv kā frontes līnija starp Krieviju un rietumiem. Ja jums ir šaubas viņu mazā iedzīvotāju skaita vai ekonomikas dēļ, es saku - neuztraucieties

ASV jaunie hokejisti kļūst par pasaules U-18 čempioniem

ASV U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Šveicē triumfēja pasaules U-18 čempionātā.

ASV hokejisti cīņā par zelta godalgām ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Zviedriju, neļaujot pretiniekiem kļūt par čempioniem otro gadu pēc kārtas.

Pirmajā tr...

Aptauja: 31% vecāku ir pieredzējuši darba devēja neapmierinātību

Latvijā 31% vecāku ir pieredzējuši neapmierinātību vai pat diskrimināciju no darba devēja puses brīžos, kad vecāku pienākumi ir ietekmējuši darba pienākumu veikšanu, piemēram, situācijās, kad bērns ir bijis jāved pie ārsta, jādodas uz vecāku sapulci va...

Nosauc, kurš vadīs Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamentu

Finanšu ministrijas (FM) Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktores amatā no šodienas pārcels Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieci nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko, informēja FM pārstāv...



Komentāri