lv
rG8PeVB4fUmf47oSSfn8F9sKGwF5p7Y9nFY4kgbk
1653019

ASV jaunie hokejisti kļūst par pasaules U-18 čempioniem

ASV jaunie hokejisti kļūst par pasaules U-18 čempioniem

ASV U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Šveicē triumfēja pasaules U-18 čempionātā.

ASV hokejisti cīņā par zelta godalgām ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Zviedriju, neļaujot pretiniekiem kļūt par čempioniem otro gadu pēc kārtas.

Pirmajā trešdaļā 1:0 Zviedrijas labā panāca Eliots Stālbergs, bet otrajā periodā, izmantojot vairākumu, pārsvaru dubultoja Noels Nords.

Trešajā trešdaļā pēc nepilnām desmit minūtēm pirmos ASV vārtus guva Denijs Nelsons. Piecas minūtes līdz trešās trešdaļas beigām Zviedrija tika pie divu minūšu noraidījuma, kuru amerikāņi izmantoja un pēc Koula Eisermena precīzā metiena izlīdzināja rezultātu (2:2).

Pagarinājuma trešajā minūtē uzvaru nesošos vārtus guva Raiens Leonards.

Uzvarētāju vārtus sargāja Trejs Ogustains, kurš atvairīja 30 metienus, kamēr otrā laukuma galā Noa Erlidens tika galā ar 38 ripām.

Jau ziņots, ka bronzas godalgas izcīnīja Kanādas hokejisti, kuri ar 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovākiju.

Pusfinālā ASV ar 7:1 sagrāva Slovākiju, bet Zviedrija ar 7:2 pārliecinoši uzvarēja Kanādu.

Dienu iepriekš cīņā par palikšanu elites divīzijā Norvēģija otrajā mačā ar 3:2 pieveica Vāciju, sērijā uzvarot ar 2-0.

Jau ziņots, ka Latvija ceturtdaļfinālā atzina zviedru pārākumu ar 1:6, čempionātā ieņemot astoto vietu. Pirms tam latvieši apakšgrupas mačos ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu, bet mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā un vietas saglabāšanu elites divīzijā ar 1:0 pārspēja Norvēģiju.

Aptauja: 31% vecāku ir pieredzējuši darba devēja neapmierinātību

Latvijā 31% vecāku ir pieredzējuši neapmierinātību vai pat diskrimināciju no darba devēja puses brīžos, kad vecāku pienākumi ir ietekmējuši darba pienākumu veikšanu, piemēram, situācijās, kad bērns ir bijis jāved pie ārsta, jādodas uz vecāku sapulci va...

Nosauc, kurš vadīs Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamentu

Finanšu ministrijas (FM) Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktores amatā no šodienas pārcels Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieci nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko, informēja FM pārstāv...

Mākslīgais intelekts un tas, ko mēs vēl nezinām. Saruna ar profesoru Šķilteru
Ir ļoti daudz pētījumu par mākslīgā intelekta izveidi un par cilvēka bioloģiskajiem procesiem, bet – kā tie savā starpā mijiedarbojas, kāda ir šīs interakcijas specifika, cena, zaudējumi, ieguvumi – tas ir daudz mazāk skaidrs. Šobrīd tehnoloģiskā persp...


Komentāri