lv
mcFmSjDDEfCTUYlsE9aL2TddWQ434fYittazPtsg
1653018

Aptauja: 31% vecāku ir pieredzējuši darba devēja neapmierinātību

Aptauja: 31% vecāku ir pieredzējuši darba devēja neapmierinātību

Latvijā 31% vecāku ir pieredzējuši neapmierinātību vai pat diskrimināciju no darba devēja puses brīžos, kad vecāku pienākumi ir ietekmējuši darba pienākumu veikšanu, piemēram, situācijās, kad bērns ir bijis jāved pie ārsta, jādodas uz vecāku sapulci vai izņēmumā kārtā bērns kādu brīdi pavadījis darba vietā, liecina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzēja "Bite" veiktā aptauja.

Kopumā 17% respondentu atzina, ka ir izjutuši neapmierinātību un pat diskrimināciju no darba devēja puses brīžos, kad vecāku pienākumi ir ietekmējuši darbu. Savukārt 14% aptaujāto atzina, ka to ir izjutuši dažkārt.

Tikmēr 67% aptaujāto vecāku atzina, ka nav saskārušies ar neapmierinātību no darba devēja puses vecāku pienākumu dēļ, bet 2% norādīja citas atbildes.

Aptauja veikta šā gada aprīlī, sadarbojoties ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija". Tajā piedalījās 1004 respondenti visā Latvijā.

Nosauc, kurš vadīs Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamentu

Finanšu ministrijas (FM) Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktores amatā no šodienas pārcels Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieci nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko, informēja FM pārstāv...

Mākslīgais intelekts un tas, ko mēs vēl nezinām. Saruna ar profesoru Šķilteru
Ir ļoti daudz pētījumu par mākslīgā intelekta izveidi un par cilvēka bioloģiskajiem procesiem, bet – kā tie savā starpā mijiedarbojas, kāda ir šīs interakcijas specifika, cena, zaudējumi, ieguvumi – tas ir daudz mazāk skaidrs. Šobrīd tehnoloģiskā persp...
Turpmāk televīzijas programmām ne ES valodās jānodrošina latviešu valodas celiņš

Televīzijas programmu izplatītājiem turpmāk ir pienākums tādām programmām, kas nav kādā no Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstu oficiālajām valodām, primāri nodrošināt latviešu valodas celiņu.

Šādu prasību pared...



Komentāri