lv
chtyLQsx5h6am9H80gwFXHVsbNrKe6w8U3ZgRDZB
1647018

LZP: Jābūt konkrētiem atbildīgajiem par sievietes slepkavību Jēkabpilī

LZP: Jābūt konkrētiem atbildīgajiem par sievietes slepkavību Jēkabpilī

Latvijas Zaļās partijas (LZP) politiķi uzsver, ka jābūt konkrētiem atbildīgajiem par to, ka tika pieļauta bijušā dzīvesbiedra ilgstoši vajātās sievietes noslepkavošana Jēkabpils novadā.

LZP kongresā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS) sestdien uzsvēra, ka pievienojas "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja, LZP līdera Edgara Tavara šonedēļ paustajam, ka par notikušo Jēkabpilī jābūt konkrētiem atbildīgajiem.

Bergmanis norādīja, ka ne vienmēr ir jāmaina likumi, bet jābūt gribai realizēt jau esošā regulējuma iespējas.

Lai gan tieši neminot armijas ēdināšanas iepirkuma skandālu, Bergmanis pauda, ka viņam ir "sāpīgi un skumji", ka pastāv iespēja, ka korupcija ir skārusi arī aizsardzības jomu. Sabiedrība ir atbalstījuši lielu naudas summu piešķiršanu aizsardzībai, sacīja Aizsardzības komisijas vadītājs, akcentējot, ka nevar būt nekādas tolerances pret korupciju.

Bergmanis arī norādīja, ka neatceras, kad vēl komisijai būtu bijis tik smags darba periods, kā tagad, kad vairākas nedēļas bijis jāsasauc četras un pat piecas sēdes.

Politiķis arī pievienojās zemkopības ministra Didža Šmita (LZP/AS) paustajam, ka LZP ideoloģiski jābūt "zaļai, ne sarkanai".

16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimusi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Aprīlis noslēgsies ar saulainu dienu

Svētdienas naktī Latvijas lielākajā daļā līs, bet diena būs visai saulaina, prognozē sinoptiķi.

Lietus no valsts rietumiem nakts gaitā pārvietosies uz austrumiem, Kurzemē debesis noskaidrosies. Latgales austrumos nokrišņi sāksies tikai svētdienas rītā.

...
Līdaka norāda, uz cik vietām EP vēlēšanās cer Apvienotais saraksts

"Apvienotais saraksts" cer uz vienu vai divām vietām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, sestdien AS veidojošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresā sacīja Saeimas deputāts, LZP domes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Viņš norādīja, ka 2024.gadā gaidāmās ...

Ir laiks optimismam? Latvijas izlase sagrauj Šveici

Pēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā pirms pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlase pārliecinoši ar 5:1 pieveica Šveici, raksta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Tādējādi Latvija revanšējās par dienu iepriekš piedzīvoto zaudējumu (3:5).

Atšķirībā no pi...



Komentāri