lv
ql2TnhJB19w5Ox8aWMsFGSsPUmnM5FzNmKOoLqPe
1646592

Līdaka norāda, uz cik vietām EP vēlēšanās cer Apvienotais saraksts

Līdaka norāda, uz cik vietām EP vēlēšanās cer Apvienotais saraksts

"Apvienotais saraksts" cer uz vienu vai divām vietām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, sestdien AS veidojošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresā sacīja Saeimas deputāts, LZP domes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Viņš norādīja, ka 2024.gadā gaidāmās EP vēlēšanas varētu izmantot kā platformu pēc dažiem gadiem paredzēto pašvaldību vēlēšanu potenciālo līderu "atrādīšanai".

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS) saistībā ar EP vēlēšanām aicināja nebaidīties no Latvijas interešu pārstāvēšanas Eiropas Savienībā.

Edgars Tavars šodien kongresā tika pārvēlēts LZP priekšsēdētāja amatā.

No balsošanas urnā atrastajiem 282 biļeteniem Tavars saņēma 263 balsis.

Uz LZP vadītāja amatu kandidēja arī partijas biedrs Juris Fogelis, par kuru nobalsoja 17 delegāti. Divi biļeteni tika atzīti par nederīgiem.

Valdē tika pārvēlēti līdzšinējie valdes locekļi Raimonds Bergmanis, Jānis Lediņš, Inga Priede un Pēteris Dimants.

Par domes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Ingmārs Līdaka, kurš saņēma 230 balsis no kopējā 277 nodoto biļetenu skaita. Mazāk balsis saņēma Fogelis, kurš kandidēja arī uz domes vadītāja amatu.

Saeimā pārstāvēto "Apvienoto sarakstu" veido LZP, Latvijas Reģionu apvienība un Liepājas partija, kā arī pie partijām nepiederoši biedrības "Apvienotais Latvijas saraksts" biedri.

Ir laiks optimismam? Latvijas izlase sagrauj Šveici

Pēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā pirms pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlase pārliecinoši ar 5:1 pieveica Šveici, raksta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Tādējādi Latvija revanšējās par dienu iepriekš piedzīvoto zaudējumu (3:5).

Atšķirībā no pi...

Mērķis – Milāna. Latviešu skeletoniste olimpiskos sapņus īstenos zem Igaunijas karoga
Pagājušajā rudenī negaidīta bija ziņa, ka viena no labākajām Latvijas skeletonistēm Dārta Zunte izvēlējusies sacensībās turpmāk pārstāvēt Igauniju. Lēmums neesot bijis viegls, taču igauņi piedāvājuši skaidrību par nākotni un uzņēmuši latvieti atplestām...
Okeānu ūdens līmenis un temperatūra pērn sasniegusi rekordu
Globālais vidējais ūdens līmenis jūrās un okeānos, kā arī ūdens temperatūra 2022. gadā sasniedza jaunu rekordu satelītu novērojumu vēsturē, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, atsaucoties uz Pasaules Meteoroloģijas organizācijas ...


Komentāri