lv
KO35JZkFVKPE1NFZSlUodThkEsC0e5TB2Tf37gAg
1634911

Vācijā džezam veltītā izstādē pārstāvēta arī Latvija

Vācijā džezam veltītā izstādē pārstāvēta arī Latvija

Džezam veltītā izstādē "Jazzahead!" Brēmenē, Vācijā šonedēļ ir pārstāvēta arī Latvija, informēja Latvijas pārstāve un projekta vadītāja Aleksandra Line.

Ik pavasari pasaules lielākais džezam veltītais gadatirgus "Jazzahead!" pulcē nozares pārstāvjus no visiem kontinentiem. Pasākuma laikā katru vakaru norisinās plašākai publikai atvērti koncerti un džema sesijas, bet dienā Brēmenes izstāžu zālē notiek profesionāļu tikšanās pie stendiem, kuru vidū jau septīto gadu pēc kārtas būs arī Latvijas džeza stends.

Pie stenda darbosies Line, Santa Šillere un Ēriks Miezis, gadatirgu šogad apmeklē arī festivāla "Rīgas ritmi" mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns, džeza un improvizētās mūzikas ierakstu kompānijas "Jersika Records" dibinātājs Mareks Ameriks, Rīgas Skaņu ierakstu studijas atjaunotājs Mārtiņš Saulespurēns, Latvijas Radio bigbenda pārstāvji Dāvis Jurka un Kārlis Vanags, dziedātāja Monta Tupčijenko, pianiste un producente Elza Ozoliņa un grupas "Very Cool People" menedžere Žanete Spirka.

Šogad Vadims Kožins Latvijas stendam izveidojis jaunu dizainu. Viņš norāda, ka dizaina pamatā ir līnijas, kuras tiek ģenerētas bezgalīgi mūzikas iespaidā. Izstādē šīs līnijas ģenerēs ikgadējā mūzikas izlase "Jazz in Latvia", tādējādi skaņai tiešā veidā ietekmējot bildi, ko nozares profesionāļi redzēs Latvijas stendā.

Starptautisku kritiķu augsti novērtēta izlase "Jazz in Latvia" katru gadu iznāk digitālā un fiziskā veidā, bet šogad samazināta finansējuma dēļ publicēta tikai "Spotify" vietnē. Tajā iekļautas kompozīcijas no visiem pēdējā laikā izdotajiem latviešu džezmeņu albumiem. Izlasē iekļauta, piemēram, Denisa Paškeviča, Jūras spēku orķestra bigbenda, grupas "Very Cool People", Artas Jēkabsones, "The Coco'nuts", Māra Briežkalna kvinteta, Liepājas mūzikas orķestra un "Auziņa-Čudara-Arutyunyan trio" mūzika.

Pamestas muižas, baznīcas un pilsētas. Ievērojami, bet ne uzreiz pamanāmi apskates objekti
Latvija ir bagāta ar skaistu dabu un vairākiem interesantiem apskates objektiem, kas vilina gan mūs pašus, gan viesus no ārzemēm. Tomēr daudzas vietas gadu gaitā zaudējušas savu godību un klusi zūd krūmājos un mežvīteņos, lēnām drūp aizmirstībā. Es pat...
Bijušo bankas prezidentu tiesās arī par viltotu vakcinācijas sertifikātu

Bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču tiesās arī par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi, vēsta Latvijas Televīzija.

Prokuratūra ir nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu pret kādu vīrieti par Covid-19 vakcinācijas sertif...

Levits: Garās stratēģisko preču piegādes ķēdes izrādījās lamatas

Krievijas karš Ukrainā un Covid-19 pandēmija nav mainījuši globālās ekonomikas pamatprincipus, taču spilgti uzsvēris nepieciešamību pēc daudz modrākas pieejas, izvēloties tirdzniecības partnerus, šodien Latvijas-Vācijas Ostu dienu atklāšanā sacīja Latv...



Komentāri