lv
7BF4gKuOtj1GKoHAlhE5QoBCOqtmWVnkrthYXSnb
1632420

Ašeradens: Bankām jāiesaistās kreditēšanai labvēlīgas augsnes veidošanā

Ašeradens: Bankām jāiesaistās kreditēšanai labvēlīgas augsnes veidošanā

Bankām jāiesaistās kreditēšanai labvēlīgas augsnes veidošanā ekonomikas izaugsmes nākamajā ciklā, šodien ziņojot Saeimā par Latvijas stabilitātes programmu 2023.-2026.gadam sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Pārāk mazie kreditēšanas apjomi ir strukturāla problēma, kas negatīvi ietekmē tautsaimniecību, norādīja Ašeradens paužot, ka tai būtu jākļūst spēcīgākai nākamajos desmit gados. Latvijā ir arī strukturālas problēmas, kas traucē uzņēmējdarbībai attīstīties, atzīmēja politiķis.

Finanšu ministrs skaidroja, ka pie centrālo banku noteikto procentu likmju kāpuma būtu "naivi gaidīt", ka kreditēšana uzreiz uzlabosies. Taču kopīgi jāstrādā pie augsnes sagatavošanas, lai palielinātos izsniegto kredītu apjoms nākamajā ekonomikas izaugsmes ciklā, atzīmēja politiķis.

Ašeradens norādīja, ka bankām būtu jāpārskata jeb jāpalielina procentu likmes iedzīvotāju noguldījumiem. Tāpat pašlaik, kad pieaug banku peļņa, ir labs brīdis, lai samazinātu pakalpojumu komisiju maksas iedzīvotājiem, atzīmēja finanšu ministrs.

Kā ziņots, Ministru kabinets apstiprinājis Finanšu ministrijas iesniegto Latvijas Stabilitātes programmu, kurā vispārējās valdības budžeta deficīts 2026.gadā tiek prognozēts 0,7% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Vispārējās valdības budžeta deficīts šogad tiek prognozēts 4% no IKP, kas ir par 0,2 procentpunktiem zemāks nekā prognozēts, sagatavojot budžetu 2023.gadam, bet strukturālais deficīts 0,5% no IKP.

No strukturālā deficīta mērķiem izrietošais vispārējās valdības budžeta deficīts 2024.gadā tiek prognozēts 2,5% no IKP apmērā, bet 2025. un 2026.gadā attiecīgi 2,2% un 0,7% no IKP.

Pilsēta cilvēkiem aicina ukraiņus iepazīt Rīgu īpašā veloekskursijā

Svētdien, 30.aprīlī, notiks ekskursija ar velosipēdiem pa Rīgu, kurā aicināti piedalīties ukraiņi, lai labāk iepazītu Latvijas galvaspilsētu, informēja" apvienība "Pilsēta cilvēkiem"

Tikšanās paredzēta plkst.13 "Velostacijā" Puškina ielā 11.

Ekskursijas...

Tieku pazemota, lamāta, ar man manipulē! Skolotāja dalās pieredzē

Kāda 55 gadus veca skolotāja sociālajā vietnē Reddit dalījusies ar savu darba pieredzi Latvijas skolās. Lieki teikt, ka viņa nav apmierināta.

''Esmu skolotāja ar 34 gadu stāžu, strādāju trīs dažādās skolās un mācu angļu un vācu valodu. Pirmdienās un ...

Sociālajai iniciatīvai Misija nulle pievienosies vēl 28 dalībnieki

Sociālajai iniciatīvai "Misija nulle" piektdien, 28.aprīlī, pievienosies vēl 28 uzņēmēji un nozares atbildīgā Labklājības ministrija, publiski apliecinot mērķi ieviest un ievērot darbības principus, kuru centrā ir cilvēks, tā veselība un drošība, aģent...



Komentāri