lv
NFS8InoRZZ1MBeMf63S8k6DD3nvaYALmt15prxay
1632177

Tieku pazemota, lamāta, ar man manipulē! Skolotāja dalās pieredzē

Tieku pazemota, lamāta, ar man manipulē! Skolotāja dalās pieredzē

Kāda 55 gadus veca skolotāja sociālajā vietnē Reddit dalījusies ar savu darba pieredzi Latvijas skolās. Lieki teikt, ka viņa nav apmierināta.

''Esmu skolotāja ar 34 gadu stāžu, strādāju trīs dažādās skolās un mācu angļu un vācu valodu. Pirmdienās un otrdienās man ir 15 kontaktstundas, bet trešdienās un ceturtdienās - 18. Savukārt piektdienās es mācu astoņas stundas, bet ir arī daži papildu pienākumi. Kopā strādāju 41 stundu, kas ir vairāk nekā atļauts, un divreiz vairāk nekā ieteicams. Tāpat man arī jārūpējas par audzināmo klasi, kas uz papīra ir papildus piecas kontaktstundas.

Es nopelnu 2000 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet uz rokas man sanāk tikai 1470 eiro. Es arī kādas desmit stundas nedēļā veltu gan darbu labošanai, gan materiālu gatavošanai, gan to meklēšanai. Par to laiku es algu nesaņemu. Tas ir liels un smags darbs par mazu algu. Īpaši tāpēc, ka man reti paliek laika parūpēties par savu 96 gadus veco omi, pavadīt laiku ar meitu, mazbērniem un citiem cilkvēkiem.

Vairāki ir teikuši, lai eju strādāt vienā skolā skolā 30 stundas (pilna slodze), bet mans kolēģis, kurš strādā pilnu slodzi vienā skolā, nopelna tikai 1200 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Ar mani ir manipulējuši, esmu apmānīta nu jau 20 gadus. Un nesakiet, ka valdība nevar to un to, un ka LIZDAs kliegšana un streiks nav pamatots. Mēs skolotāji tiekam pazemoti un lamāti. Vecāku vēstulēs jo īpaši - ka tik ne mans bērniņš kaut ko izdarīja. Igaunijā pedagogi pelna divus līdz trīs tūkstošus. Latvijā dažs labs minimālo algu saņem. Kas mūsdienās ir tūkstošs eiro?

Nākamgad viens no maniem kolēģiem ies pensijā. Skolas vadība velk uz to, lai es aizvietoju viņa stundas, jo atrast vācu valodas skolotāju ir praktiski neiespējami. Tas nozīmētu, ka es labākajā gadījumā dabūtu papildus 100 eiro. Visticamāk gan es to darbu pametīšu pavisam, un strādāšu divās skolās ar "sabalansētāku" slodzi.

Ja kāds grib iet par pedagogu - droši ejiet, bet reāls piemērs no prakses- nākamgad no dažādām skolām ies prom trīs jaunie skolotāji. Viņi tur kādus četrus gadus nostrādāja. Vajag būt izturīgam un ar patiesu vēlmi strādāt ar bērniem.

Pedagogs - tā nav profesija, tas ir dzīves stils.''

Sociālajai iniciatīvai Misija nulle pievienosies vēl 28 dalībnieki

Sociālajai iniciatīvai "Misija nulle" piektdien, 28.aprīlī, pievienosies vēl 28 uzņēmēji un nozares atbildīgā Labklājības ministrija, publiski apliecinot mērķi ieviest un ievērot darbības principus, kuru centrā ir cilvēks, tā veselība un drošība, aģent...

Latvijas IKP pirmajā ceturksnī provizoriski pieaudzis par 0,7% (+INFOGRAFIKA)

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pirmajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem ātrā novērtējuma datiem, pieaudzis par 0,7%, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pēc provizoriskā...

Kariņš: Banku sektors ir katras valsts mugurkauls

Banku sektors ir katras valsts mugurkauls, tostarp arī Latvijas, ceturtdien Finanšu nozares asociācijas organizētās starptautiskās augsta līmeņa finanšu ekspertu konferences "From grey to green: Latvia’s success story" atklāšanas uzrunā sacīja Ministru...



Komentāri