lv
qGe6GVu9m8DoXYH9cMwLZ4O7uqVVzvjFglowEFU6
1631937

Kariņš: Banku sektors ir katras valsts mugurkauls

Kariņš: Banku sektors ir katras valsts mugurkauls

Banku sektors ir katras valsts mugurkauls, tostarp arī Latvijas, ceturtdien Finanšu nozares asociācijas organizētās starptautiskās augsta līmeņa finanšu ekspertu konferences "From grey to green: Latvia’s success story" atklāšanas uzrunā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers uzrunā pauda, ka pirms pāris gadiem Latvijā banku sektorā bija problēmas ar nepilnīgu pārraudzības sistēmu, kas radīja galvassāpes gan banku akcionāriem, gan arī ekonomikai kopumā.

Tomēr, apvienojot resursus un banku sektoram sadarbojoties ar valsts pārvaldi, īsā laika posmā valsts spēja pilnībā atjaunot banku pārraudzības sistēmu, un pašreiz vairākas valstis skatās uz Latvijas banku pārraudzības sistēmu, lai pētītu tās darbību.

"Tomēr mums ir jāiet tālāk un jāapsver iespēja būt aktīvākiem," teica premjers, aicinot banku sektoru būt aktīvākiem, izsniedzot aizdevumus uzņēmumiem un mājsaimniecībām.

"Strādāsim kopā, lai mēs būtu stiprāka un pārtikusi tauta," uzrunā uzsvēra Ministru prezidents.

Ceturtdien konference "From grey to green: Latvia’s success story" pulcē finanšu nozares spilgtākos viedokļu līderus un profesionāļus, lai dalītos viedokļos, pieredzē, labākajā praksē un inovācijās sankciju piemērošanas jomā, kā arī runātu par to nozīmi ilgtspējīgu (ESG) mērķu sasniegšanā, lai stiprinātu starptautiskās sabiedrības virzību uz ilgtspējīgu attīstību, drošības un tiesiskuma nodrošināšanu.

Augstos komunālos maksājumus sāpīgi izjuta 75% Latvijas iedzīvotāju

Noslēdzoties kopš gadsimtu mijas dārgākajai apkures sezonai, liela daļa Latvijas iedzīvotāju izvērtē gūto pieredzi, izdara secinājumus par nepilnībām un plāno, kā nākotnē samazināt komunālo pakalpojumu izmaksas. Vismaz trīs ceturtdaļas tirgus izpētes a...

Ingmārs Jurisons: 'Viena tante teica' jeb palīdzot sabiedriskā medija ekspertei rast atbildes uz jautājumiem
Sabiedriskā medija būtība un sūtība zemes virsū iekodēta jau pašā tā nosaukumā – sabiedrības interesēm kalpojošs, par sabiedrības līdzekļiem uzturēts. Latvijas televīzijas raidījums "Sporta studija" savā sižetā pirmdien piedāvāja šim jēdzienam pavisam ...
Kā Latvijas reklāmas tirgu grauž globālie milži – 'Facebook' un 'Google'
Latvijas reklāmdevēji tērē aizvien lielākas naudas summas reklāmām globālajās platformās – "Facebook", "Google" un citās. Kā tas ietekmē Latvijas reklāmas tirgu un vietējo mediju ieņēmumus no reklāmām, par to žurnālists Andris Auzāns izjautāja Latvijas...


Komentāri