lv
U34iFUbN1xqzJuENmjRslOadejCD7Zo0S8PpduJD
1626824

Vakar 8 cilvēkus no Baltkrievijas humānu apsvērumu dēļ ielaiž Latvijā

Vakar 8 cilvēkus no Baltkrievijas humānu apsvērumu dēļ ielaiž Latvijā

Otrdien novērsti 39 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt astoņiem cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta, informēja Valsts robežsardzē.

Šogad no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 1909 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēl uzņemti 153 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta.

Tuvojoties vasarai, nelegālās imigrācijas riski uz robežas ar Baltkrieviju, visticamāk, pieaugs, pagājušajā nedēļā atzina Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu ārkārtējā situācija Ludzas un Krāslavas novados un Daugavpilī tika izsludināta 2021.gadā 10.augustā, un kopš tā laika vairākkārt tikusi pagarināta. Patlaban tā noteikta līdz 10.maijam.

Šmits: Lēmumi par aizliegumu ievest graudus no Ukrainas nav risinājums

Latvija izprot smago situāciju, ar kādu saskaras lauksaimnieki Ukrainas kaimiņvalstīs, bet šādi galēji un vienpusēji atsevišķu dalībvalstu lēmumi par aizliegumu ievest graudus no Ukrainas nav risinājums, otrdien, 25.aprīlī, Eiropas Savienības (ES) Lauk...

Ar Vairas Vīķes-Freibergas ievadlekciju izrādīs Ulda Brauna dokumentālo filmu

Otrdien, 9.maijā plkst.18.00, kinoteātra "Splendid Palace" lielajā zālē tiks izrādīta latviešu kino vecmeistara Ulda Brauna dokumentālā filma "Ardievu, divdesmitais gadsimt!" (2005). To papildinās eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas lekcija "Mans ki...

Ko panākuši pedagogi?
Latvijā turpinās Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētais trīs dienu streiks. Par to, kas ar šo streiku ir un kas nav panākts, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja LIZDA priekšsēdētāju Ingu...


Komentāri