lv
JzoCKGs4ZzYJXqSeZn3VUfJVgBRC6Xu2DVMrWtES
1600500

Latvijas komandai divas bronzas medaļas Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē

Latvijas komandai divas bronzas medaļas Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē

Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē (EGMO) divas bronzas medaļas ieguvušas Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieces Jūlija Vaikute un Ramona Poreitere, informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Laura Šīraka.

Olimpiādē Latviju pārstāvēja arī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieces Elza Strumpe un Anna Ugaine. Sacensībās kopā piedalījās 213 pārstāvji no 55 valstīm.

Šīraka skaidroja, ka EGMO mērķis ir popularizēt jauno zinātnieku aktivitāti, palielināt meiteņu īpatsvaru arī citās matemātikas olimpiādēs, atbalstīt sociālo, kultūras un starpdisciplināro zināšanu apmaiņu starp pusaudžiem no visas pasaules.

Dalībnieces divas dienas risināja uzdevumus, tostarp divus ģeometrijas uzdevumus, divus kombinatorikas uzdevumus, vienu algebras uzdevumu un vienu skaitļu teorijas uzdevumu.

Latvijas komandai kopā izdevās iegūt punktus katrā no uzdevumiem, tostarp trešajā un sestajā uzdevumā, kas tradicionāli esot grūtākie uzdevumi katrā no rēķināšanas dienām.

Olimpiāde norisinājās no 13. līdz 19.aprīlim Slovēnijā.

LIZDA organizētā gājiena laikā ierobežos satiksmi Rīgas centrā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētā gājiena laikā 24.aprīlī tiks ierobežota satiksme Rīgas centrā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pasākuma laikā no plkst.11 līdz 12.30 pēc nepieciešamības tiks slēgt...

Saplākšņu ražotāja Verems apgrozījums pērn pieaudzis par 42,5%

Saplākšņu ražotājs SIA "Verems", kas ir kokapstrādes uzņēmuma "Latvijas finieris" meitasuzņēmums, pagājušajā gadā strādāja ar 49,833 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42,5% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa palielinājās par 78,8...

Krievija šobrīd uzvedas kā īsts terorists. Saruna ar kara reportieri Ati Klimoviču
Kara reportieris Atis Klimovičs savas karjeras laikā pabijis daudzos karstajos punktos, bet, runājot par Krievijas iebrukumu Ukrainā, viņš sarunā ar Latvijas Radio raidījumu "Drošinātājs" atzina – tur notiekošais tikai apstiprina politologu vai analīti...


Komentāri