lv
MIiegPNsBsUuJaRbNPjmiVtlHBsVfC85Z76LaIS9
1568966

Snaipera šāviens. Mārtiņš Eihe par Leļļu teātri, Benesu Aijo un cīņu ar propagandu

Snaipera šāviens. Mārtiņš Eihe par Leļļu teātri, Benesu Aijo un cīņu ar propagandu
Režisora Mārtiņa Eihes vadītais Latvijas Leļļu teātris šopavasar ziņu virsrakstos nonāca ar lēmumu vispirms no repertuāra izņemt iestudējumu "Krokodils Gena un Pekausis", bet vēlāk – atteikties no izrādēm krievu valodā vispār. "Tas ir teātra vadības ilgtermiņa lēmums," sarunā ar "Delfi" saka Eihe. Viņš izklāsta plānus, kā Leļļu teātris strādās turpmāk, lai audzinātu jauno skatītāju, kas nākotnē veidos iejūtīgāku un iekļaujošāku sabiedrību. Režisors arī atklāj, kāpēc aizgājis no Rēzeknes teātra "Joriks", un dalās stāstā par nekad neiestudēto dokumentālo izrādi par nacionālboļševiku Benesu Aijo, kas nācis no šīs pilsētas.
Lielvārdes florbolisti pagarinājumā izcīna ceturto Latvijas čempiontitulu

"Lielvārde"/"FatPipe" florbolisti sestdien triumfēja "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra finālā, izcīnot ceturto Latvijas čempiontitulu.

Lielvārdes komanda finālā, kas norisinājās "Arēnā Rīga", ar rezultātu 5:4 (1:2, 1:0, 2:2, 1:0) pārspēja "Valmieras...

Pētījumos vērtēs Latvijas skolēnu datorpratību un dabaszinātņu zināšanas

Vairāk nekā 6000 Latvijas skolēnu no nākamās nedēļas līdz 30.maijam piedalīsies starptautiskos pētījumos par datorpratību, kā arī par matemātikas un dabaszinātņu kompetencēm, informēja Izglītības ministrijā.

Pētījumi parādīs Latvijas skolēnu prasmes sta...

Vācijā ar pretrunīgu attieksmi sagaida pēdējo trīs AES slēgšanu

Vācijā ar dažādu attieksmi sagaida pēdējo trīs atomelektrostaciju (AES) atslēgšanu no tīkla, kas gaidāma naktī uz svētdienu, vides aktīvistiem un politiķiem par to priecājoties, bet uzņēmējiem un konservatīvajiem deputātiem kritizējot tādu lēmumu.

Pēc v...



Komentāri