lv
jOyyH53lcA4krXkOGp1PZNqMYVtEmginIxtSPGtq
1550387

Otrdien šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu aizliegts 29 cilvēkiem

Otrdien šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu aizliegts 29 cilvēkiem

Otrdien no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 29 cilvēki, savukārt robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkam, informēja Valsts robežsardze.

Šogad kopumā no robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 1510 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēl uzņemti 113 cilvēki.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu ārkārtējā situācija Ludzas un Krāslavas novados un Daugavpilī tika izsludināta 2021.gadā 10.augustā un kopš tā laika vairākkārt tikusi pagarināta. Patlaban tā noteikta līdz 10.maijam.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta.

Pagājušā diennaktī uz valsts austrumu robežas vienam Krievijas un vienam Moldovas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas nosūtītas uz izceļošanas valsti.

Lielbritānijā otro dienu streiko tūkstošiem ārstu

Desmitiem tūkstošu jaunāko ārstu Lielbritānijā trešdien streiko otro dienu pēc kārtas, tādējādi cenšoties panākt algu paaugstināšanu.

Ārsti valstī otrdien sāka četru dienu streiku, kas ilgs līdz svētdienai plkst.7 (plkst.9 pēc Latvijas laika) un varētu ...

Dziesmu un deju svētkos notiks diasporas teātru festivāls Dāvana Latvijai

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku laikā, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 1.jūlijā notiks diasporas teātru festivāls "Dāvana Latvijai", informēja Latviešu Kultūras centra Birmingemā (LKCB) pārstāve Dace Čaklā.

Festivālu rīko LKCB sadarbīb...

FNA sagatavojusi jaunu plānu kreditēšanas veicināšanai

Finanšu nozares asociācija (FNA) ir sagatavojusi pasākumu plānu kreditēšanas veicināšanai, pavēstīja asociācijā.

Tostarp asociācijā norāda, ka nozare ir definējusi trīs prioritāros virzienus, kuros saredz lielāko kreditēšanas potenciālu, - tie ir daudzd...



Komentāri