lv
vB1wuvWi0ARagBZ3IpPSsTOFdVrq0DOymm4ynwf1
1550386

Lielbritānijā otro dienu streiko tūkstošiem ārstu

Lielbritānijā otro dienu streiko tūkstošiem ārstu

Desmitiem tūkstošu jaunāko ārstu Lielbritānijā trešdien streiko otro dienu pēc kārtas, tādējādi cenšoties panākt algu paaugstināšanu.

Ārsti valstī otrdien sāka četru dienu streiku, kas ilgs līdz svētdienai plkst.7 (plkst.9 pēc Latvijas laika) un varētu radīt būtiskākos traucējumus Lielbritānijas Nacionālā Veselības dienesta (NHS) vēsturē.

Jaunākie ārsti veido gandrīz pusi no visiem NHS ārstiem. Veselības dienesta vadītāji norāda, ka šī streika dēļ tiks atcelti līdz pat 350 000 ieplānoto operāciju un izmeklējumu.

Britu mediķu asociācija (BMA) pieprasa ārstu algas palielināt par 35%. BMA skaidro, ka jaunie ārsti pelna vien 14,09 sterliņu mārciņas (16 eiro) stundā, bet minimālā alga Lielbritānijā ir nedaudz virs desmit mārciņām stundā.

Lielbritānijas valdība ir gatava sarunām, ja streiks tiks atsaukts, taču prasību algas palielināt par 35% dēvē par neizpildāmu.

Lielbritānijā aizvien plašumā vēršas dažādu nozaru darbinieku streiki, jo inflācijas straujais pieaugums samazina iedzīvotāju nopelnītās naudas vērtību.

Dziesmu un deju svētkos notiks diasporas teātru festivāls Dāvana Latvijai

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku laikā, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 1.jūlijā notiks diasporas teātru festivāls "Dāvana Latvijai", informēja Latviešu Kultūras centra Birmingemā (LKCB) pārstāve Dace Čaklā.

Festivālu rīko LKCB sadarbīb...

FNA sagatavojusi jaunu plānu kreditēšanas veicināšanai

Finanšu nozares asociācija (FNA) ir sagatavojusi pasākumu plānu kreditēšanas veicināšanai, pavēstīja asociācijā.

Tostarp asociācijā norāda, ka nozare ir definējusi trīs prioritāros virzienus, kuros saredz lielāko kreditēšanas potenciālu, - tie ir daudzd...

LDz sācis sarunas ar graudkopības nozares uzņēmumiem

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valde tikusies ar Latvijas graudaudzētāju kooperatīva "VAKS" vadību un pārrunājusi turpmākās sadarbības jautājumus, gatavojoties nākamajai graudu sezonai, informēja LDz pārstāvji.

Tikšanās laikā LDz valdes priekšsēdētājs R...



Komentāri