lv
ENEn2BqkI8xSTqLxXOgbSe5iwEcZNTPtSvoZv60w
1550166

Dziesmu un deju svētkos notiks diasporas teātru festivāls Dāvana Latvijai

Dziesmu un deju svētkos notiks diasporas teātru festivāls Dāvana Latvijai

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku laikā, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 1.jūlijā notiks diasporas teātru festivāls "Dāvana Latvijai", informēja Latviešu Kultūras centra Birmingemā (LKCB) pārstāve Dace Čaklā.

Festivālu rīko LKCB sadarbībā ar Pasaules Latviešu Amatieru Teātru savienību (PLATS) un Ziemeļrīgas Kultūras apvienību. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties četras 2022.gadā diasporas teātru saietā "Plats solis" Stokholmā godalgotās latviešu izrādes, kas tapušas Dānijā, Īrijā, Norvēģijā un Lielbritānijā. Izrāžu pamatā ir latviešu un Latvijā dzīvojošu autoru dramaturģija, kas iestudēta diasporas teātros un uz skatuves spēlēs diasporas amatierteātru aktieri.

LKCB izvēlējas dalībniekus šim festivālam no izrādēm, kas tika rādītas diasporas teātru saietā. Visas šīs izrādes ir redzējusi, vērtējusi un analizējusi Stokholmā klāt esošā ekspertu žūrija - režisore Māra Ķimele, režisore Laura Groza, teātra kritiķis Atis Rozentāls un multimākslinieks Dzintars Krūmiņš.

Diasporas teātru festivālā "Dāvana Latvijai" skatītāji varēs noskatīties diasporas teātru saieta "Plats solis" "Grand Prix" ieguvušo izrādi "Miglas pilnas acis" no Norvēģijas, Sudraba balvu ieguvušo izrādi "Čir, čir!" no Lielbritānijas, Bronzas balvu ieguvušo iestudējumu "Miglā iesprostotie" no Īrijas, kā arī iestudējumu "Edas zvaigžņu stunda", kas iestudēts, sadarbojoties diasporas teātrim no Dānijas ar režisori Inesi Legzdiņu.

FNA sagatavojusi jaunu plānu kreditēšanas veicināšanai

Finanšu nozares asociācija (FNA) ir sagatavojusi pasākumu plānu kreditēšanas veicināšanai, pavēstīja asociācijā.

Tostarp asociācijā norāda, ka nozare ir definējusi trīs prioritāros virzienus, kuros saredz lielāko kreditēšanas potenciālu, - tie ir daudzd...

LDz sācis sarunas ar graudkopības nozares uzņēmumiem

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valde tikusies ar Latvijas graudaudzētāju kooperatīva "VAKS" vadību un pārrunājusi turpmākās sadarbības jautājumus, gatavojoties nākamajai graudu sezonai, informēja LDz pārstāvji.

Tikšanās laikā LDz valdes priekšsēdētājs R...

Puntulis: Lai pieņemtu Laikmetīgās mākslas muzeja projekta dāvinājumu, jāpārliecinās, ka darījums ir kristāldzidrs
Nākamgad beigsies Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja projektam izsniegtā būvatļauja, taču Kultūras ministrija lēmumu, vai valstij projektu pieņemt dāvinājumā, pieņems tikai pēc neatkarīgu ekspertu slēdziena. Kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionāl...


Komentāri