lv
O3rYb1sPSi4OaFZAQo802gwgns8gLXBbGy4KbdNC
1513157

Pierīgas iedzīvotājus aicina uz sociālās uzņēmējdarbības pasākumu

Pierīgas iedzīvotājus aicina uz sociālās uzņēmējdarbības pasākumu

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija šodien plkst.13 Siguldā rīkos informatīvu pasākumu par sociālo uzņēmējdarbību "Atklātas sarunas ar sociālajiem uzņēmējiem", informēja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Pasākumā, varēs uzzināt par sociālās uzņēmējdarbības aktualitātēm un būs iespēja iepazīties ar trīs sociālajiem uzņēmējiem, uzklausot atklātus un personiskus stāstus par biznesu, ikdienas izaicinājumiem un vēlmi padarīt pasauli labāku.

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija informēs par nozares jaunumiem, iespējām, un dalībniekiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus par Sociālā uzņēmuma likumu, atbalsta veidiem, sociālā uzņēmuma statusa iegūšanas procesu un citām nozares aktualitātēm.

Savukārt ar saviem pieredzes stāstiem dalīsies Ogres novada sociālo uzņēmumu "Hopen grupa" un "PPII Mikausis" pārstāvis Mārcis Zanerips, "Engineering for children" vadītāja Kristīne Jacino un "Visi Var" dibinātāja un vadītāja Eva Viļķina.

Uzņēmums "Hopen grupa" pārvalda labdarības veikalu ķēdi "Hopen", kuros var iegādāties dažādas mazlietotas preces. Gūtie ienākumi tiek novirzīti dažādu labdarības projektu organizēšanā, palīdzot trūcīgākajai sabiedrības daļai un finansiāli atbalstot organizācijas, kas darbojas šo cilvēku labā, īpaši rūpējoties par ģimenēm ar bērniem. Savukārt privātais bērnudārzs Ogrē "PPII Mikausis" piedāvā Montessori pedagoģijā un kristīgajās vērtībās balstītu, individualizētu pirmsskolas izglītību, kas veicina bērnu personības harmonisku izaugsmi, veido veselīgu pašapziņu un sekmē sociālo integrāciju.

Sociālais uzņēmums "Engineering for children" veido mūsdienīgus izglītības materiālus, kas palīdz bērniem izprast pārtikas ražošanas tehnoloģiskos un ekonomiskos procesus. Materiālos tiek parādītas dažādas profesijas, ražošanas iekārtas, materiāli un vielas, kas tiek izmantotas pārtikas ražošanā.

Siguldas sociālais uzņēmums "Visi Var" veicina personu ar invaliditāti, viņu tuvinieku un sociāli mazaizsargāto grupu nodarbinātību. Uzņēmuma darbnīcās top dažādas preces, kas tiek pārdotas "Visi Var" labdarības veikalā. Ienākumi no pārdotās produkcijas tiek novirzīti labdarības projektu un sociālā atbalsta īstenošanai, jaunu darba vietu radīšanai un nepieciešamā aprīkojuma iegādei.

Pasākums notiks Siguldas pagasta kultūras namā, Zinātnes ielā 7.

Pasākums ir daļa no Labklājības ministrijas (LM) sociālās uzņēmējdarbības aktivitāšu cikla "Attīstām sociālo uzņēmējdarbību kopā!", ko finansē Eiropas Sociālais fonds. Cikla daudzveidīgās aktivitātes, kas plānotas, lai stiprinātu un attīstītu sociālās uzņēmējdarbības ekosistēmu Latvijā, norisināsies līdz 2023.gada novembrim. Tās tiek īstenotas sadarbībā ar nozares organizācijām - Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju, biedrībām "New Door", "Reach for Change Latvia" un sociālo uzņēmumu "Visas Iespējas".

Rīgā noritēs boksera Ričarda Bolotņika atklātais treniņš

Šodien Rīgā noritēs boksera Ričarda Bolotņika atklātais treniņš.

Atklātais treniņš plkst.9.30 notiks "Rimi" Olimpiskā centra otrajā stāvā "LNK Boxing" zālē.

Sportists galvenā trenera pavadībā aizvadīs treniņu, kā arī atbildēs uz masu mediju jautājumiem ...

Jaunieši aicināti piedalīties vizuālo vēstījumu konkursā par Stūra mājas nākotni

Atsaucoties uz šogad aktualizēto jautājumu par "Stūra mājas" nākotni, Latvijas Okupācijas muzejs izsludina vizuālo vēstījumu konkursu "Uz stūra" jauniešiem no 18 līdz 28 gadiem, informēja muzeja pārstāve Anete Enikova.

Labāko darbu autori saņems naudas ...

Mejerim 7 punkti Hapoel uzvarā FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris otrdien Izraēlā guva septiņus punktus viņa pārstāvētās Jeruzalemes "Hapoel" uzvarā FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

Jeruzalemes "Hapoel" mājās bez savainotā Jāņa Strēlnieka spēlējošo Atēnu AEK piev...



Komentāri