lv
X8kblwiTFKxEFmHV29sMcfeg1MXoisbnfdqZddVR
1502399

Atklās kampaņu: Augļi, ūdens, dārzeņi - Tavas veselības supervaroņi

Atklās kampaņu: Augļi, ūdens, dārzeņi - Tavas veselības supervaroņi

Nākamnedēļ notiks Veselības ministrijas (VM) sabiedrības informēšanas kampaņas "Augļi, ūdens, dārzeņi - Tavas veselības supervaroņi" atklāšanas pasākums, informēja pasākuma rīkotāji.

Latvijā bērni un pieaugušie augļus un dārzeņus lieto nepietiekamā daudzumā. Latvijas skolēnu veselības paradumu pētījuma dati liecina, ka tikai 26,8% pusaudžu vismaz reizi dienā ir ēduši augļus un 27,2% ir ēduši dārzeņus. Savukārt 23% pusaudžu norādīja, ka vismaz reizi dienā ir ēduši saldumus, bet 6,2% vismaz reizi dienā ir dzēruši saldinātos bezalkoholiskos dzērienus.

Līdz ar to VM 2023.gada aprīlī un maijā īstenos sabiedrības informēšanas kampaņu, lai izglītotu skolas vecuma bērnus un viņu vecākus par dārzeņu, augļu un ogu nozīmi uzturā, ūdens lietošanu ikdienā, par veselīgām un viegli pagatavojamām uzkodām un regulāru maltīšu nozīmi, īpaši uzsverot brokastošanas nozīmi, tādējādi veicinot veselīgu uztura paradumu veidošanos.

Pasākuma laikā tiks sniegta informācija par veselīga uztura principiem, praktiski piemēri veselīga uztura paradumu ieviešanai ģimenē, piemēram, kā iekļaut rekomendētās piecas porcijas dārzeņu, augļu un ogu ikdienas ēdienreizēs, dzert vairāk ūdeni, aizstāt neveselīgu našķēšanos ar veselīgām uzkodām, kā arī veicināt regulāru un pilnvērtīgu brokastu ēšanu jauniešu vidū.

Diskusija piedalīsies VM parlamentārā sekretāre Ilze Ortveina, kampaņas ekspertes un sertificētas uztura speciālistes Līga Balode un Lizete Puga, kampaņas vēstneši Intars un Zanda Rešetini ar ģimeni.

Pasākums norisināsies 5.aprīlī, no plkst.13 līdz plkst.14.30 "Gemoss" semināru zālē, Mūkusalas ielā 73. Pasākuma tiešraidi varēs vērot VM "Facebook" kontā un portālos "Delfi.lv" un "mammamuntetiem.lv".

Lielajā Piektdienā Vecrīgā norisināsies Ekumeniskais Krusta ceļš

Nākamnedēļ Lielajā Piektdienā, 7.aprīlī, Vecrīgas ielās 18.gadu notiks Ekumeniskais Krusta ceļš, informēja Katoļu Baznīcas informācijas aģentūrā.

Krusta ceļa rīkotāji šogad kā vienu no lūgšanas vadmotīviem ir izvēlējušies Jāņa pirmās vēstules ceturtajā ...

Ukrainas robežsargi Latvijā saņems psiholoģisku atbalstu

Latvijas Iekšlietu ministrija plāno nodrošināt Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonām psiholoģiskā atbalsta kursu Jūrmalā.

Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrā ir izveidota nodaļa "Dzintari". Nodaļā intensīva kursa veidā tiek sni...

"Metta" futbolisti viesos uzvar Tukuma komandu

"Metta" komanda svētdien izcīnīja savu sezonas pirmo uzvaru, "Optibet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas spēle viesos ar 2:1 (0:0) pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Pirmie vārti tika gūti otrā puslaika otrajā pusē, kad 70.minūtē pēc Usmana...



Komentāri