lv
kH5wgaiCrysIuP2mrgmaXSFznTgTXinnl1rYDn9l
1501980

Ukrainas robežsargi Latvijā saņems psiholoģisku atbalstu

Ukrainas robežsargi Latvijā saņems psiholoģisku atbalstu

Latvijas Iekšlietu ministrija plāno nodrošināt Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonām psiholoģiskā atbalsta kursu Jūrmalā.

Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrā ir izveidota nodaļa "Dzintari". Nodaļā intensīva kursa veidā tiek sniegts no valsts budžeta līdzekļiem apmaksāts psiholoģiskais atbalsts Latvijas dienestu amatpersonām.

Paredzēts, ka Ukrainas robežsargi tiks uzņemti nodaļas "Dzintari" telpās, nodrošināti ar psiholoģiskā atbalsta un fiziskās sagatavotības nodarbībām, kā arī nodrošinātas ar ēdināšanas pakalpojumu trīs reizes dienā.

Psiholoģiskā atbalsta kursa laikā amatpersonas piedalīsies pielāgotās psiholoģiskās un sporta aktivitātēs grupās un individuāli. Tādējādi papildu finansējums būs nepieciešams, lai segtu ēdināšanas izdevumus, baseina apmeklējumus un ar izmitināšanu saistītos izdevumus.

Paredzēts, ka pirmajā grupā jūnijā tiktu uzņemti līdz 40 dalībniekiem.

Turpmāka Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonu uzņemšana tiek plānota grupās līdz 12 cilvēkiem. Kopumā kursā piedalīsies līdz 100 cilvēki.

Lai pilnvērtīgāk iepazītu ukraiņu vispārējo psiholoģisko stāvokli un veiktu psiholoģiskā atbalsta kursa nodarbību pielāgošanu atbilstoši vajadzībām, psiholoģiskā atbalsta kurss Latvijas dienestu amatpersonām un darbiniekiem netiks vadīts laikā, kad tiks uzņemta pirmā Ukrainas robežsargu grupa.

Plānots, ka grupu uzņemšana būs augustā, septembrī, oktobrī, novembrī un decembrī.

Latvijas robežsardze nodrošinās pārvadāšanu, lai ukraiņus atvestu no Ukrainas un Polijas robežas līdz Jūrmalai un aizvestu atpakaļ līdz robežai.

Psiholoģiskā atbalsta kursa sniegšanai Iekšlietu ministraijai papildus nepieciešams finansējums 59 157 eiro apmērā.

"Metta" futbolisti viesos uzvar Tukuma komandu

"Metta" komanda svētdien izcīnīja savu sezonas pirmo uzvaru, "Optibet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas spēle viesos ar 2:1 (0:0) pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Pirmie vārti tika gūti otrā puslaika otrajā pusē, kad 70.minūtē pēc Usmana...

Pērnās sezonas čempioni Valmiera izcīna pirmo uzvaru sezonā, sagraujot Audu

Latvijas futbola virslīgas iepriekšējās sezonas čempione "Valmiera" svētdien trešās kārtas noslēgumā svinēja savu pirmo uzvaru 2023.gadā, viesos ar 4:0 (2:0) uzvarot "Audu".

Divus vārtus Latvijas čempioniem guva Džibrils Gejs.

Pēc trīs kārtām visas desm...

Lieldienu laikā Latvijas pasts pensijas un pabalstus izmaksās agrāk

Ņemot vērā darba laika izmaiņas, Lieldienu brīvdienu periodā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izmaksātās pensijas un pabalstus "Latvijas pasts" izmaksās agrāk, informē kompānija.

Pensijas un pabalsti, kuru piegāde dzīvesvietā paredzēta 5.aprīlī ...



Komentāri