lv
Uj5MjFvrdp8mTTBilg2s8BLik9NpIG2yholnwHMY
1502189

Lielajā Piektdienā Vecrīgā norisināsies Ekumeniskais Krusta ceļš

Lielajā Piektdienā Vecrīgā norisināsies Ekumeniskais Krusta ceļš

Nākamnedēļ Lielajā Piektdienā, 7.aprīlī, Vecrīgas ielās 18.gadu notiks Ekumeniskais Krusta ceļš, informēja Katoļu Baznīcas informācijas aģentūrā.

Krusta ceļa rīkotāji šogad kā vienu no lūgšanas vadmotīviem ir izvēlējušies Jāņa pirmās vēstules ceturtajā nodaļā lasāmos vārdus:

"Ja kāds saka: es mīlu Dievu, bet ienīst savu brāli, tad viņš ir melis; jo, kas nemīl savu brāli, ko viņš ir redzējis, nevar mīlēt Dievu, ko viņš nav redzējis."

Dalībnieki tiks aicināti dziļāk izprast, kas un kāda ir Dieva mīlestība un kā mīlestība izpaužas cilvēkos un viņu savstarpējās attiecībās.

Ekumeniskā Krusta ceļa lūgšana sāksies plkst.11 pie Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles. Ceļā pa Vecrīgas ielām un laukumiem plānotas astoņas apstāšanās jeb stacijas.

To laikā tiks lasīti Svēto Rakstu fragmenti, skanēs dziesmas, būs lūgšanas, pārdomas, dažādu cilvēku liecības jeb personiskie stāsti, piemēram, par atteikšanos no atkarībām, par fizisku dziedināšanu, par laulāto attiecībām un spēju pārvarēt laulības krīzi, par bērniem, kuri dzimuši, neskatoties uz ārstu negatīviem spriedumiem, par ilgām pēc bērniem, kas nav tikušas piepildītas, bet spēju turpināt dzīvot piepildītu dzīvi, kā arī par citām tēmām.

Krusta ceļā piedalīsies un apstāšanās reizēs pārdomās dalīsies Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Rinalds Grants, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, kā arī citi dažādu konfesiju garīdznieki un pārstāvji. Svēto Rakstu fragmentus un meditācijas lasīs aktrises Olga Dreģe un Rēzija Kalniņa, kā arī aktieris Ģirts Ķesteris. Par muzikālu noskaņu Ekumeniskā Krusta ceļa stacijās gādās mūziķi Arvīds un Marlēna Keini, Intars Busulis, Nauris Malāhovs un Kisu ģimene no Rēzeknes.

Ukrainas robežsargi Latvijā saņems psiholoģisku atbalstu

Latvijas Iekšlietu ministrija plāno nodrošināt Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonām psiholoģiskā atbalsta kursu Jūrmalā.

Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrā ir izveidota nodaļa "Dzintari". Nodaļā intensīva kursa veidā tiek sni...

"Metta" futbolisti viesos uzvar Tukuma komandu

"Metta" komanda svētdien izcīnīja savu sezonas pirmo uzvaru, "Optibet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas spēle viesos ar 2:1 (0:0) pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Pirmie vārti tika gūti otrā puslaika otrajā pusē, kad 70.minūtē pēc Usmana...

Pērnās sezonas čempioni Valmiera izcīna pirmo uzvaru sezonā, sagraujot Audu

Latvijas futbola virslīgas iepriekšējās sezonas čempione "Valmiera" svētdien trešās kārtas noslēgumā svinēja savu pirmo uzvaru 2023.gadā, viesos ar 4:0 (2:0) uzvarot "Audu".

Divus vārtus Latvijas čempioniem guva Džibrils Gejs.

Pēc trīs kārtām visas desm...



Komentāri