lv
JuNRK24iRGDF6pcCWovhSjcGL52uAHL78NPsYnDM
1471441

Latvijā 19% sieviešu tuvāko trīs gadu laikā plāno sākt biznesu

Latvijā 19% sieviešu tuvāko trīs gadu laikā plāno sākt biznesu

Latvijā 19% sieviešu tuvāko trīs gadu laikā plāno sākt biznesu, kamēr pirms diviem gadiem domu kļūt par uzņēmēju apsvēra 40% sieviešu, aģentūrai LETA pavēstīja "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Vienlaikus jaunākajā aptaujā 56% sieviešu atzinušas, ka neplāno tuvākajā nākotnē kļūt par uzņēmējām, savukārt 27% sieviešu norādījušas, ka šobrīd biznesa sākšanai trūkst finanšu līdzekļu.

Tajā pašā laikā aptaujā 33% vīriešu pauduši pārliecību, ka tuvākajā nākotnē īstenos savas biznesa idejas.

Lai sāktu uzņēmējdarbību, sievietēm biežāk nekā vīriešiem ir nepieciešams finansiāls atbalsts, tāpat 23% sieviešu novērtētu praktisku palīdzību administratīvos procesos, piemēram, uzņēmuma reģistrēšanā. Savukārt 22% sieviešu norādījušas, ka viņām noderētu iespēja papildus iegūt uzņēmējdarbībā nepieciešamās zināšanas un prasmes.

Aptaujā 12% sieviešu un tikpat daudz vīriešu norādījuši, ka sākt uzņēmējdarbību viņus motivētu ģimenes un draugu atbalsts. Vienlaikus sievietes biežāk novērtētu arī citu pieredzi un padomu, proti, 18% aptaujāto sieviešu minējušas, ka biznesa gaitas palīdzētu sākt pieredzējuša mentora padoms.

Tāpat aptaujā secināts, ka 72% iedzīvotāju uzskata, ka sievietēm un vīriešiem Latvijā ir vai drīzāk ir vienlīdzīgas iespējas saņemt finansējumu biznesam. Tomēr sievietes par to ir mazāk pārliecinātas nekā vīrieši, proti, 88% vīriešu un 57% sieviešu minējušas, ka sievietēm un vīriešiem ir vai drīzāk ir vienlīdzīgas iespējas saņemt finansējumu uzņēmējdarbības īstenošanai.

Aptauju, pēc "SEB bankas" pasūtījuma, 2023.gada februārī veica pētījumu aģentūra "Norstat Latvija", un tajā piedalījās 3008 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Baltijā.

Saeimas deputāts: Varētu atlikt daļas pensiju kapitāla izņemšanu no investīciju portfeļiem
Lai pasargātu cilvēkus, kas tagad pensionējas, no negatīvajām sekām pensiju 2. līmeņa ieguldījumu ienesīgums krituma dēļ, iespējams, pagaidu risinājums būtu atlikt daļas pensiju kapitāla izņemšanu no investīciju portfeļiem, intervijā Latvijas Radio sac...
Kariņš izveidojis «Rail Baltica» tematisko komiteju

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izveidojis tematisko komiteju ar "Rail Baltica" projekta īstenošanu saistīto starpnozaru jautājumu risināšanai, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tematisko komiteju vadīs satiksmes mi...

Vāc parakstus par Latvijas pilsonības iegūšanu, paturot arī Ukrainas pilsonību

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par iespēju iegūt Latvijas pilsonību, vienlaikus saglabājot arī Ukrainas pilsonību.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Rihards Freidenfelds. Viņš norāda, ka Krievijas iebrukuma dēļ savu...



Komentāri