lv
tTwzYWK27LxyAxpVqqLPz8K3eN2eEHLNmSi4QrS1
1429431

Rīgas Zoodārzā atklās jaunu pavasara maršrutu

Rīgas Zoodārzā atklās jaunu pavasara maršrutu

Iestājoties astronomiskajam pavasarim, arī zoodārza dzīvnieki pošas savam pavasara iznācienam. Šajā nedēļas nogalē, 25. un 26. martā, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks Pavasara maršruta atklāšana, informēja aunākā sabiedrisko attiecību speciāliste Elīza Lindāne.

Lai iemūžinātu pavasari, Rīgas Zoodārzs šajā nedēļas nogalē no plkst. 12.00 līdz 15.00 piedāvās ne tikai iespēju nofotogrāfēties un uzreiz saņemt foto izdrukas, bet arī oriģinālu, zvēru ieskautu 360 grādu video. Atklāj sev pavasara maršrutu un dodies mājās ar foto, video un piedzīvojuma sajūtu!

Pavasaris Rīgas Zoodārzā tradicionāli ir ne tikai laiks, kad daudziem dzīvniekiem gaidāmi mazuļi, bet arī Putnu dienu laiks. Lai apvienotu labāko no abiem, no 25. marta apmeklētājiem piedāvāsim pavasara maršrutu, aicinot aplūkot zoodārzā dzimušos mazuļus un ekspozīcijās redzamos putnus, kā arī pievērst uzmanību Latvijas dabai – savvaļas putniem, kuri redzami un arī dzirdami Mežaparkā.

25. un 26. martā apmeklētāji varēs saņemt zoodārza karti ar iezīmēto maršrutu un īpašiem uzdevumiem. Maršrutu būs iespējams atrast Rīgas Zoodārza mājaslapas sadaļā “Tematiskie maršruti”. Apmeklētāji to varēs lietot savās viedierīcēs vai izdrukāt mājās.

Nākot uz zoodārzu, apmeklētājiem ir unikāla iespēja kļūt par pastaigas biedru diženajam Indijas pāvam. Šie putni, kuri ir vieni no mūsu zoodārza krāšņākajiem iemītniekiem, jau bužina spalvas un kustina spārnus, lai dotos parādes gājienā piesaistīt pāvu dāmu uzmanību. Riesta laikā pāvu tēviņu astes vēdeklis var sasniegt pat 160 centimetru izmēru.

Ja izdodas ieraudzīt krāšņo asti izplestā veidā, iespējams noteikt aptuveno pāva vecumu – gada vecumā virsastes spalvu vēdeklis ir daudz īsāks un bez "acīm". Ar katru nākamo gadu vēdekļa spalvas kļūst garākas, bet pilnu garumu sasniedz četrus gadus vecam tēviņam.

Latvijā divos mēnešos saražots rekordlies skaits elektroenerģijas

Latvijā šogad divos mēnešos saražotas 1609 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 64,8% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus a...

Kariņš uzdevis AM lauzt līgumu par pārtikas piegādi Latvijas armijai

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir parakstījis rezolūciju, ar kuru Aizsardzības ministrijai uzdots vērtēt iespējas lauzt līgumu par pārtikas piegādi Latvijas armijai ar iepirkumā uzvarējušo uzņēmumu "Zītari LZ", vienlaikus nodrošinot pārtikas...

Miljonārs Ķirsons nesmādē maltīti par 1,80 eiro

Viens no Latvijas slavenākajiem uzņēmējiem miljonārs Gunārs Ķirsons manīts, žigli ieturot vakariņas savā ātrās ēdināšanas restorānā "Cherry Fix," raksta žurnāls "Kas Jauns".

Spriežot pēc kārbas, kas viņam bija priekšā miljonārs Gunārs Ķirsons mielojās a...



Komentāri