lv
i7xU3U5FSAPq8o5sg7yC6uWsUfwKFfJHVrumBVLq
1400943

LBS un vēl 8 federācijas FIBA vadībai atkārtoti apliecina atbalstu Ukrainai

LBS un vēl 8 federācijas FIBA vadībai atkārtoti apliecina atbalstu Ukrainai

Latvijas Basketbola savienība (LBS) un vēl astoņu valstu basketbola jumtorganizācijas Starptautiskās Basketbola asociācijas (FIBA) vadībai atkārtoti apliecinājušas konsekventu atbalstu Ukrainai, ziņo LBS.

Pēc LBS iniciatīvas sarīkotajā neklātienes sanāksmē pirmdien, 13.martā, Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas basketbola jumtorganizāciju vadītāji atkārtoti vērsuši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) vadītāju uzmanību uz nepieciešamību turpināt sniegt vispusīgu atbalstu Ukrainas basketbola organizācijām, kā arī nepieļaut agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas jebkādu līdzdalību starptautiskajās basketbola aktivitātēs.

Sanāksmē piedalījās deviņu valstu - Latvijas, Dānijas, Igaunijas, Islandes, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas - basketbola organizāciju pārstāvji, kā arī FIBA ģenerālsekretārs Andreass Zagklis un FIBA Eiropas nodaļas izpilddirektors Kamils Novaks.

FIBA vadītājiem tika atgādināts par lielo atbalstu, ko Latvijas un citu mūsu reģiona valstu basketbola organizācijas, valdības un pašvaldības, kā arī privātpersonas sniegušas un turpina sniegt Ukrainas basketbola sabiedrības pārstāvjiem - gan jauniešiem, gan profesionāļiem. Vienlaikus visas deviņas valstis konsekventi iestājušās par nepieciešamību nepieļaut Krievijas un Baltkrievijas pārstāvju līdzdalību starptautiskajā dzīvē, kamēr šīs valstis īsteno ar starptautiskajām tiesībām nesavienojamas agresīvas darbības.

"Diemžēl bažas rada fakts, ka citos reģionos sabiedrības attieksme pret Eiropas centrā notiekošo karu nav tik principiāla. To apliecina arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas(SOK) paziņojumi par iespējamo Krievijas sportistu atgriešanos sacensībās un līdzdalību Parīzes spēlēs," teikts LBS paziņojumā. "Eiropas sporta organizāciju opozīcija šādiem paziņojumiem ir nepiedodami minimāla un bikla."

Pēc SOK paziņojuma Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas basketbola jumtorganizāciju pārstāvji atkārtoti informēja FIBA par savu nostāju un atsauca dalībniekus no programmas "FIBA Wilead", kurā bija uzņemti Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji.

Notikušajā neklātienes sanāksmē FIBA vadītāji tika informēti par Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas apņēmību turpināt sniegt visu iespējamo palīdzību Ukrainas Basketbola federācijai, tai skaitā arī informatīvajā karā, sadarboties ar kolēģiem Ukrainā, lai stiprinātu pozīcijas pirms maijā gaidāmajiem Eiropas basketbola notikumiem - FIBA Europe Ģenerālās Asamblejas un amatpersonu vēlēšanām -, kā arī turpināt pārliecināt Eiropas sporta sabiedrību par to, ka jebkāda Krievijas un Baltkrievijas sportistu un amatpersonu iesaiste starptautiskajā sporta dzīvē nav pieļaujama līdz brīdim, kamēr tiks izbeigta karadarbība.

Jau ziņots, ka vēl februārī deviņas minētās nacionālās basketbola organizācijas norādīja, ka apsvērs iespēju atsaukt savus pārstāvjus no visām FIBA komisijām, struktūrām un programmām.

Kariņš aicina jau tagad plānot Ukrainas nākotni ES un NATO

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) britu laikrakstā "Financial Times" aicinājis jau tagad domāt par Ukrainas nākotni pēc kara un Eiropas Savienībai (ES) oficiāli sākt ar Kijivu sarunas par iestāšanos blokā.

Kariņš arī aicinājis domāt par...

Levits: Jau 30 gadus pastāv nemērķtiecīga publiskās vēstures veidošanas politika

Jau 30 gadus pastāv nemērķtiecīga publiskās vēstures veidošanas politika, tādu viedokli pauda Valsts prezidents Egils Levits, kurš šodien piedalījās konferencē "No pretošanās līdz brīvībai: kā stāstīt Latvijas valstiskuma vēsturi?".

Vērtējot, cik sekmīg...

Marta beigās notiks Jaunā Rīgas teātra kino festivāls

Jaunā Rīgas teātra (JRT) pagaidu mājvietā Miera iela 58, Rīgā, 30. un 31.martā notiks JRT kinofestivāls, kurā demonstrēs desmit īsfilmas ar teātra aktieriem galvenajās lomās, informēja JRT pārstāve Inga Liepiņa.

Viņa atzīmē, ka daudzas no īsfilmām lielā...



Komentāri