lv
KLbXzMFac664mlZAVIIk6uCTxWKJCRwlf1MYdSeF
1370956

Mūrniece tiksies ar vairākiem vēstniekiem

Mūrniece tiksies ar vairākiem vēstniekiem

Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece tiksies ar Somijas vēstnieci Latvijā Anni Kristīni Salorantu, Izraēlas vēstnieci Šāronu Rapaportu-Palgi un Apvienoto Arābu Emirātu vēstnieci Hananu Halfanu Obaidu Al Madhani Al Alīli, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

2022.gada 29.jūnijā Somija saņēma oficiālu NATO uzaicinājumu pievienoties aliansei, un tā sniedz būtisku ieguldījumu drošības sekmēšanā Baltijas jūras reģionā. Tāpat Latvija sadarbojas ar Somiju Apvienotajos reaģēšanas spēkos, Ziemeļu grupā un citos formātos, kuru mērķis ir aizsardzības stiprināšana. Latvija arī izmanto Somijas pieredzi visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas, kā arī valsts aizsardzības dienesta ieviešanā.

Somija aktīvi atbalsta Baltijas valstu aizsardzības koledžas darbību, nodrošinot Somijas pasniedzēju iesaisti koledžas darbā, kā arī abas valstis ir noslēgušas vienošanos par 6x6 bruņumašīnu iegādi no uzņēmuma "Patria".

Sadarbība starp Latviju un Izraēlu aizsardzības nozarē galvenokārt notiek divpusējo tikšanos un konsultatīvu pārrunu ietvaros, kā arī militāro iepirkumu jomā.

Starp Latviju un ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1995.gada 18.septembrī, bet vēstniecība Latvijā tika atvērta 2017.gada 19.janvārī.

Prezentēs pašvaldību dibināto vispārējās izglītības iestāžu tīkla raksturojumu

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) valdes sēdē šodien prezentēs pašvaldību dibināto vispārējās izglītības iestāžu tīkla raksturojumu, informēja LPS pārstāve Ella Pētermane.

Pētījumu par pašvaldību dibināto vispārējās izglītības iestāžu tīkla raksturoju...

LNB notiks Lielie lasīšanas svētki

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 18.martā no plkst.12.00 līdz 15.00 notiks LNB lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022" svinīgs noslēguma pasākums - Lielie lasīšanas svētki, informēja LNB Bērnu literatūras centra v...

Eksperti: Patlaban krīzes situācijām esam gatavāki nekā pirms pandēmijas

Patlaban krīzes situācijām esam gatavāki nekā pirms pandēmijas, šodien AS "Olainfarm" rīkotajā konferenci "Veselība. Drošība. Farmācija" atzina visi diskusijas paneļa "Drošība: Farmācijas un medicīnas loma X stundā" pieaicinātie eksperti.

Nacionālā vese...



Komentāri