lv
AxTFmso6OFoKjAXeViIR4Zqvy1K0ndMHXcnq70Z4
1370955

Prezentēs pašvaldību dibināto vispārējās izglītības iestāžu tīkla raksturojumu

Prezentēs pašvaldību dibināto vispārējās izglītības iestāžu tīkla raksturojumu

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) valdes sēdē šodien prezentēs pašvaldību dibināto vispārējās izglītības iestāžu tīkla raksturojumu, informēja LPS pārstāve Ella Pētermane.

Pētījumu par pašvaldību dibināto vispārējās izglītības iestāžu tīkla raksturojumu atbilstoši esošajam un plānotajam normatīvajam regulējumam veikusi LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure un LPS sistēmu analītiķis Jānis Upenieks. Lēmumu par izglītības iestāžu dibināšanu, reorganizāciju vai slēgšanu pieņem pašvaldības kā izglītības iestāžu dibinātājs.

Kā norāda LPS, tieši vietvaras vislabāk pārzina situāciju katrā reģionā un katrā skolā, jo tās ir vistuvāk iedzīvotājiem. LPS ir sagatavojusi datos balstītu analīzi par pašvaldību dibinātajām vispārējās izglītības iestādēm atbilstoši esošajam un plānotajam normatīvajam regulējumam par skolu tīklu, pauda Pētermane.

Sēdes laikā savā pieredzē ar izglītības iestāžu tīkla dažādu modeļu riskiem un ieguvumiem dalīsies Jelgavas novada un Jelgavas valstspilsētas izglītības pārvalžu vadītājas. Uz valdes sēdi aicināta arī izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

LNB notiks Lielie lasīšanas svētki

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 18.martā no plkst.12.00 līdz 15.00 notiks LNB lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022" svinīgs noslēguma pasākums - Lielie lasīšanas svētki, informēja LNB Bērnu literatūras centra v...

Eksperti: Patlaban krīzes situācijām esam gatavāki nekā pirms pandēmijas

Patlaban krīzes situācijām esam gatavāki nekā pirms pandēmijas, šodien AS "Olainfarm" rīkotajā konferenci "Veselība. Drošība. Farmācija" atzina visi diskusijas paneļa "Drošība: Farmācijas un medicīnas loma X stundā" pieaicinātie eksperti.

Nacionālā vese...

Latvijas vīriešu handbola izlase EČ kvalifikācijas mačā zaudē Itālijai

Latvijas vīriešu handbola izlase ceturtdien Peskārā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē zaudēja Itālijas valstsvienībai.

Latvija viesos ar rezultātu 23:36 (10:15) atzina itāļu pārākumu.

Sākums labāks padevās mājiniekiem, kuri ieguva divu -...



Komentāri