lv
0kIGk93A2XhV9lNu75BFxF3ZsH39jJ8oNCbmrj8d
1370954

LNB notiks Lielie lasīšanas svētki

LNB notiks Lielie lasīšanas svētki

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 18.martā no plkst.12.00 līdz 15.00 notiks LNB lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022" svinīgs noslēguma pasākums - Lielie lasīšanas svētki, informēja LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Paredzēts, ka svētkus vadīs televīzijas personība Māris Grigalis, muzikālus priekšnesumus sola "Brāļi Grīnbergi". Lielo lasīšanas svētku tiešraide būs skatāma LNB sociālā medija "YouTube" kanālā un "Facebook" lapā.

"Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" 2022.gada kolekciju veidoja 33 grāmatas no desmit izdevniecībām - "Zvaigzne ABC", "Liels un mazs", "Latvijas Mediji", "Jāņa Rozes apgāds", "Mansards", "Iddea", "Orbīta", "Omnia mea", "Aminori" un "Pētergailis".

Atzītāko grāmatu vidū ir seši oriģinālliteratūras izdevumi un deviņi tulkojumi. Lasītāju visaugstāko novērtējumu saņēmuši jau iecienīti rakstnieki un arī debitanti. Programmas grāmatas ir saistošas dažādiem lasīšanas līmeņiem, to tematika ir gan mūsdienīgi aktuāla, gan pieskaras tādām tēmām kā dzīvība un nāve, atbildība par saviem tuvākajiem un apkārtējo vidi, sadzīvošana un pieaugšana, tautas dzīvesziņa un mitoloģija.

Tretjakova atzīmē, ka programmas uzdevums ir palīdzēt satikties grāmatām un to lasītājiem, nodrošināt piekļuvi nesen izdotām, daudzveidīgām grāmatām un ar pozitīviem stimuliem rosināt lasītāju kopienas veidošanos un komunicēšanu kā Latvijā 785 bibliotēkās un skolās, tā arī 67 latviešu diasporas centros 29 pasaules valstīs, tādi bijuši aptvēruma rādītāji 2022.gadā.

Kopumā programmā iesaistījās 852 institūcijas. Savukārt 20 000 lasītāji vecumā no 5 gadiem līdz pat sirmam vecumam sniedza rakstisku vērtējumu par izlasīto, grāmatu vērtējumus jau saņēmuši autori.

Eksperti: Patlaban krīzes situācijām esam gatavāki nekā pirms pandēmijas

Patlaban krīzes situācijām esam gatavāki nekā pirms pandēmijas, šodien AS "Olainfarm" rīkotajā konferenci "Veselība. Drošība. Farmācija" atzina visi diskusijas paneļa "Drošība: Farmācijas un medicīnas loma X stundā" pieaicinātie eksperti.

Nacionālā vese...

Latvijas vīriešu handbola izlase EČ kvalifikācijas mačā zaudē Itālijai

Latvijas vīriešu handbola izlase ceturtdien Peskārā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē zaudēja Itālijas valstsvienībai.

Latvija viesos ar rezultātu 23:36 (10:15) atzina itāļu pārākumu.

Sākums labāks padevās mājiniekiem, kuri ieguva divu -...

Kozins pēc žurnālistikas pamešanas Saeimā konsultēs 'Progresīvie' frakciju
Bijušais Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta žurnālists Iļja Kozins gatavojas jauniem izaicinājumiem – viņš būs Saeimā esošās partijas "Progresīvie" frakcijas konsultants.


Komentāri