lv
qLq48g5qtRhkmYiO8y7CWi1ifa8Jy4f9pktqZoZ5
1320257

Dzīvesbiedri: Paldies Meļķei par nozīmīgo solidaritātes žestu

Dzīvesbiedri: Paldies Meļķei par nozīmīgo solidaritātes žestu

Aktrises Marijas Luīzes Meļķes atteikšanās no "Lielā Kristapa" balvas par galvenās aktrises darbu filmā "Neona pavasaris" ir nozīmīgs solidaritātes žests brīdī, kad visu Latvijas ģimeņu tiesiskās aizsardzības un regulējuma nākotne ir neskaidra, norāda kustība "Dzīvesbiedri".

Kustības vadītājs Kaspars Zālītis skaidroja, ka Meļķe filmā attēlo varoni, ko valsts šobrīd neaizsargā. Turklāt viņa atteikusies no savas karjeras augstākā apbalvojuma, lai vērstu uzmanību tam, ka Saeima vēl joprojām nav izpildījusi Satversmes tiesas spriedumu par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību. Zālīša vērtējumā, tas ir ārkārtīgi nozīmīgs solidaritātes žests, kas ir būtisks tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju.

Saeimai kārtējo reizi nespējot pieņemt Civilās savienības likumu, kustība "Dzīvesbiedri" pērnā gada nogalē sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" uzsāka parakstu vākšanu iniciatīvai "Sargāsim visas ģimenes".

Kustība "Dzīvesbiedri" iniciatīvai vēlas savākt 25 000 iedzīvotāju atbalstu pirms to iesniegt parlamentā, kur salīdzinoši nesen līdzīga iniciatīva politiķu atbalstu neguva. Šobrīd to ir parakstījuši 12 186 iedzīvotāju, tādējādi pārsniedzot 10 000 parakstu slieksni, lai iniciatīvu būtu iespējams iesniegt izskatīšanai Saeimā.

Reto slimību alianse atklās projektu «Veselība - mūsu cilvēktiesības»

Latvijas Reto slimību alianse 28.februārī plkst.11.00 atklās Aktīvo iedzīvotāju fonda projektu "Veselība - mūsu cilvēktiesības".

No 2022.gada novembra alianse īsteno Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu programmas "Aktīvo iedzīvotāju fond...

Veselības aprūpes sagraušana ekonomikas transformācijas vietā?

Ārsti vēl cer uz brīnumu.

Jau šonedēļ beigsies priekšlikumu iesniegšanas laiks 2023.gada valsts budžeta projektam. Koalīcijas partneri jau vienojās neatbalstīt nekādus grozījumus budžeta projektā, pieņemot galveno ekonomisko likumu tādā veidā, kādā viņš...

Kāpēc vēl mēs pārmaksājam par siltumu?! Vai problēma tiks risināta?

Neatbilstošs degšanas process daļā katlu māju piesārņo gaisu un liek pārmaksāt par siltumu, informēja Valsts vides dienests (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Lai novērtētu sadedzināšanas iekārtu ietekmi uz gaisa kvalitāti, VVD no 2021....



Komentāri