lv
PmWgQ7tiMNcDrJBX5424pa29AOG1iBUSm0aFx3Wo
1320256

Reto slimību alianse atklās projektu «Veselība - mūsu cilvēktiesības»

Reto slimību alianse atklās projektu «Veselība - mūsu cilvēktiesības»

Latvijas Reto slimību alianse 28.februārī plkst.11.00 atklās Aktīvo iedzīvotāju fonda projektu "Veselība - mūsu cilvēktiesības".

No 2022.gada novembra alianse īsteno Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu programmas "Aktīvo iedzīvotāju fonds" atbalstītu Stratēģiskās jomas projektu "Veselība - mūsu cilvēktiesības". Tā ilgums ir 18 mēneši un kopējais finansējums 104 561 eiro. Projekta mērķis ir radīt sabiedrībā izpratni par veselību kā svarīgu cilvēktiesību aspektu, nodrošināt vienlīdzīgu pieeju cilvēkiem ar retām slimībām veselības pakalpojumiem, paaugstināt iedzīvotāju un ārstniecības personu zināšanas par pacientu tiesībām.

Projektā iecerēts veicināt iekļaujošu, vienlīdzīgu attieksmi īpaši neaizsargātai sabiedrības grupai, tai skaitā cilvēkiem ar invaliditātes statusu un cilvēkiem, kuriem invaliditātes statuss netiek piešķirts vai tiek atteikts.

Laika posmā līdz 2024.gada 30.aprīlim Reto slimību alianse īstenos divas informatīvās kampaņas, atzīmējot "Reto slimību dienu 2023 un 2024", izstrādās un publiskos analītisku pētījumu par cilvēktiesību nodrošināšanu reto slimību jomā, veiks interešu pārstāvību, izstrādās mācību materiālu par pacientu tiesībām un pienākumiem, kā arī dosies uz Latvijas novadiem ar interaktīvām nodarbībām par pacientu tiesībām.

Plūme skaidroja, ka tā ir unikāla iespēja organizācijai sniegt aktuālas tēmas - pacientu tiesību kontekstā savu devumu, atainojot bērnu un pieaugušo ar retām slimībām īpašo neaizsargātību, ne vien parādot patieso retas slimības seju, bet arī veicinot zināšanas par pacientu tiesībām un pienākumiem.

Projektu "Veselība - mūsu cilvēktiesības" finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija ar EEZ un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds". Par projekta saturu un aktivitātēm ir atbildīga ir Latvijas Reto slimību alianse.

Kā ziņots, 28.februārī Reto slimību alianse ar nozares ekspertiem rīkos diskusiju "Reti izaicinoša dzīve", lai sniegtu ieskatu izaicinājumos, kas skar cilvēku ar retām slimībām un viņu ģimeņu ikdienu, kā arī valsts lomu situācijas uzlabošanā.

Projekta atklāšana un diskusija notiks Eiropas Savienības mājā no plkst.11.00 līdz plkst.12.10 ar tiešraidi alianses "Facebook" lapā.

Veselības aprūpes sagraušana ekonomikas transformācijas vietā?

Ārsti vēl cer uz brīnumu.

Jau šonedēļ beigsies priekšlikumu iesniegšanas laiks 2023.gada valsts budžeta projektam. Koalīcijas partneri jau vienojās neatbalstīt nekādus grozījumus budžeta projektā, pieņemot galveno ekonomisko likumu tādā veidā, kādā viņš...

Kāpēc vēl mēs pārmaksājam par siltumu?! Vai problēma tiks risināta?

Neatbilstošs degšanas process daļā katlu māju piesārņo gaisu un liek pārmaksāt par siltumu, informēja Valsts vides dienests (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Lai novērtētu sadedzināšanas iekārtu ietekmi uz gaisa kvalitāti, VVD no 2021....

Marija Luīze Meļķe atsakās no «Lielā Kristapa». Lūdz statueti nogādāt ministram!

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā svētdienas vakarā labākās aktrises tituls tika piešķirts Marijai Luīzei Meļķei par galveno lomu filmā "Neona pavasaris". Aktrise savā uzrunā norādīja, ka filmā spēlē varoni, kuru Latvijas valsts pašl...



Komentāri