lv
h0iyLfEidTr4GBA9ZipsPiaCRnCUrAL2p9VfAgHn
1319883

Marija Luīze Meļķe atsakās no «Lielā Kristapa». Lūdz statueti nogādāt ministram!

Marija Luīze Meļķe atsakās no «Lielā Kristapa». Lūdz statueti nogādāt ministram!

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā svētdienas vakarā labākās aktrises tituls tika piešķirts Marijai Luīzei Meļķei par galveno lomu filmā "Neona pavasaris". Aktrise savā uzrunā norādīja, ka filmā spēlē varoni, kuru Latvijas valsts pašlaik atsakās atbalstīt, un tādēļ, kamēr netiks pieņemts Dzīvesbiedru likums, Meļķe savu "Lielā Kristapa" balvu nepieņems.

Aktrise uzsvēra, ka nacionālā kino balva ir valsts līmeņa apbalvojums, kas tiek rīkots ar Kultūras ministrijas atbalstu, tādēļ lūdza savu "Lielā Kristapa" statueti nogādāt ministram.

"Filma "Neona pavasaris" bija mana pirmā kino pieredze, tāpēc es īsti nezināju, vai vispār varu kaut ko nospēlēt. Attiecīgi, tas, ko es centos darīt, manā iekšējā vārdnīcā nebija tik daudz saistīts ar augstu aktiermeistarību. Es centos vienkārši tīri cilvēcīgi izrādīt cieņu tai cilvēka dzīves pieredzei, kuru es attēloju. Šo ņemot vērā, būtu liekulīgi no manas puses pateikt visiem vienkārši paldies un nepateikt to, ka mums ir pienācis laiks valstī pieņemt Dzīvesbiedru likumu," savā runā sacīja Marija Luīze Meļķe.

"Es gribu pateikt milzīgu paldies savai ģimenei un draugiem par jūsu atbalstu filmēšanas procesā un arī gatavojoties tam. Šis atbalsts man bija izšķirīgi nozīmīgs, lai izturētu to slodzi. Milzīgs paldies arī visai komandai par uzticēšanos. Un arī liels, liels paldies žūrijai par šo novērtējumu. Es tiešām izjūtu lielu atbildību pret šo darbu, un man tas ir ārkārtīgi svarīgi zināt, ka es esmu to labi izdarījusi.

Šo visu pateikusi, es ceru, ka nevienam no jums to nenolasīs kā augstprātību, jo patiesībā man ir ļoti, ļoti žēl, ka es nevaru pieņemt šo "Lielo Kristapu", jo tas ir valsts līmeņa apbalvojums par darbu, kurā es attēloju meiteni, kādu realitātē šī valsts atsakās aizstāvēt."

Andrejs Gražulis: 'Pēc kvalificēšanās Pasaules kausam dzīve nav kļuvusi vienkāršāka.'
Vīriešu valstsvienības spēļu priekšvakarā “Basketstudijā 2+1” aicinājām Andreju Gražuli – vienu no četriem basketbolistiem, kurš 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklā piedalījies visās 14 spēlēs un gatavojas būt ierindā arī piektdien, ...
#3 Jaunā pasaule. Ieva Ilvesa
Ieva Ilvesa ir Valsts prezidenta padomniece digitālās politikas jautājumos un kiberdrošības eksperte. Podkāstā ar viņu sarunājas Rita Ruduša un Henriks Eliass Zēgners, raugot saprast, cik vienotas ir Baltijas valstis un kā tām izmantot krīzi, ko radīji...
Zemnieki aicina valdību samazināt PVN, bet valdība to nedarīs

Meklē iespējas krīzes risināšanai

Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija (LPTA) un Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) tikšanās laikā vienojušās par ciešāku sadarbību Latvijā ražotā piena virzīšanai tirgū, izceļot vietējos piena prod...



Komentāri