lv
3XYKF3YOPlzlDDf0J7BqOpL77z6gf1BHx6ciHUGd
1305835

IZM: Skolu sakārtošanas procesā nav plānots slēgt skolas. Bet slēdz!?!

IZM: Skolu sakārtošanas procesā nav plānots slēgt skolas. Bet slēdz!?!

Skolu tīklu sakārtošanas procesā pašreiz netiek plānots slēgt izglītības iestādes, skaidroja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Šodien norisinājās pirmā skolu tīkla sakārtošanas darba grupa, kur piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības, plānošanas reģionu un IZM pārstāvji.

Sēdē tika izskatīts pēc kādiem principiem varētu vadīties skolu tīklu reorganizācijas procesā, kā arī kādi ir pašvaldību lielākie izaicinājumi, kas jāņem vērā reorganizējot skolu tīklu.

IZM skaidro, ka dotajā brīdī vairākas pašvaldības gatavo skolu tīklu reorganizāciju uz 1.septembri, bet lielākoties pirmās reformas rezultāti esot sagaidāmi nākamajā gadā.

IZM skaidro, ka skolu tīkla sakārtošanas procesā pašlaik netiek plānots slēgt nevienu izglītības iestādi. Skolu likvidācija, kā alternatīva, vispār nav apspriesta. Kā uzsver IZM, skolu tīkla sakārtošanā svarīgi ir divi fokusi - tīklam ir jābūt centrētam uz bērnu vajadzībām un skolu resursu efektīvu izmantošanu.

Papildus tiek izcelts, ka katrā reģionā skolu tīkla sakārtošana norisināsies citādāk, kā arī esot jāņem vērā arī vairāki citi ietekmējošie faktori, kā piemēram, demogrāfiskais stāvoklis reģionā.

Sekojoši skola tīkla kritēriji katrā reģionā tiks noteikti atbilstoši katrai pašvaldībai. IZM norāda, ka pirms ministrija nonāk pie šādiem kritērijiem, esot svarīgi uzklausīt pašvaldību pieredzi, analizēt datus un ievākt papildus informāciju.

Nākamā darba grupas tikšanās reize ir plānota 6.martā.

Jau ziņots, ka IZM kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību veido darba grupu par skolu tīkla kvalitātes uzlabošanu.

Abas puses vienojās, ka svarīgākais ir nodrošināt efektīvu skolu tīklu, pieejamus pedagogus, kas ir apmierināti ar savu darbu, kā arī kvalitatīvu izglītību bērniem. Tieši tāpēc tiks veidota darba grupa, kura meklēs veidus, kā uzlabot skolu tīklu.

Liepiņam ceturtā vieta AAE velobrauciena piektajā posmā

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma ceturto vietu Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) velobrauciena (UCI kat. 2.UWT) piektajā posmā.

AAE tūres 170 kilometrus garais piektais posms norisinājās līdzenumā.

Finiša spurtā uzvaru izcīnīja nīderlan...

Jauns iestudējums Nacionālajā teātrī - Ričards. Nekā personīga

Latvijas Nacionālajā teātrī 16.martā plkst.19 pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Ričards. Nekā personīga" teātra mākslinieciskā vadītāja Elmāra Seņkova režijā, informē teātris.

Režisors atzīmē, ka šajā reizē viņu interesē ar divu cilvēku attiecību modeli...

Pie Krievijas vēstniecībai cilvēki aplūkotu ukraiņu iznīcināto okupantu tanku

No 24. februāra līdz 26. martam Kronvalda parkā iepretim Krievijas vēstniecībai Latvijā ir aplūkojams Ukrainas bruņoto spēku iznīcināts Krievijas okupantu tanks “T-72B”. Cilvēki jau pulcējas un apskata to.

Tanku 2022. gada 31. martā cīņas laikā iznīcin...



Komentāri