lv
cTruTNjvyST5wCS3WbQTCsQjOIvwMRFOAyJp3H9P
1305359

Jauns iestudējums Nacionālajā teātrī - Ričards. Nekā personīga

Jauns iestudējums Nacionālajā teātrī - Ričards. Nekā personīga

Latvijas Nacionālajā teātrī 16.martā plkst.19 pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Ričards. Nekā personīga" teātra mākslinieciskā vadītāja Elmāra Seņkova režijā, informē teātris.

Režisors atzīmē, ka šajā reizē viņu interesē ar divu cilvēku attiecību modeli apskatīt manipulācijas tēmu. Viņa ieskatā, attiecībās vardarbība reizēm ir ļoti nemanāma, līdz brīdim, kamēr kāds par to sāk runāt.

"Problēmu, ko vajadzētu mācēt risināt pašiem, mēs nododam sabiedrības rokās. Bet par soģiem paliekam mēs - skatītāji, sociālie tīkli, visi, kam nav slinkums izteikt savu viedokli. Bet kur paliek objektīvā patiesība? Vai sabiedrībai?," retoriski vaicā Seņkovs.

Paredzēts, ka izrāžu dienās Nacionālais teātris pārtaps par izstāžu telpu, kurā ar vēsturiskajiem tēliem mijiedarbosies mūsdienu mākslinieka Kristiana Brektes izstādes darbi.

Iestudējuma radošo komandu veido dramaturgs Artūrs Dīcis, režisors Seņkovs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, komponists Edgars Mākens, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un kostīmu māksliniece Berta Vilipsone. Lomas iestudējumā atveidos Arturs Krūzkops, Laura Siliņa, Kārlis Reijers, Ieva Aniņa, Egils Melbārdis, Jānis Āmanis, Daiga Kažociņa, Daiga Gaismiņa, Juris Lisners un Līga Zeļģe.

Pie Krievijas vēstniecībai cilvēki aplūkotu ukraiņu iznīcināto okupantu tanku

No 24. februāra līdz 26. martam Kronvalda parkā iepretim Krievijas vēstniecībai Latvijā ir aplūkojams Ukrainas bruņoto spēku iznīcināts Krievijas okupantu tanks “T-72B”. Cilvēki jau pulcējas un apskata to.

Tanku 2022. gada 31. martā cīņas laikā iznīcin...

Kā karš Ukrainā izmainīja Latvijas sabiedrību un politiku
Žurnāliste Alina Lastovska pievēršas izmaiņām Latvijas sabiedrībā un politikā, kā arī dažādām likumdošanas iniciatīvām, kuras veicināja Krievijas iebrukums Ukrainā. Sarunā piedalās Valsts prezidents Egils Levits, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (N...
Bezdarba līmenis pērn Latvijā samazinājies līdz 6,9% (+INFOGRAFIKA)

Latvijā pagājušajā gadā bezdarba līmenis bija 6,9% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, kas ir par 0,7 procentpunktiem mazāk nekā 2021.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie Darbaspēka apsekojuma rezultāti.

2022.gadā Latvijā bija 6...



Komentāri