lv
JHVvw0LSCFTXf0Ieys9pNNVhATO1JuAs6RItNrUj
1297278

CSDD aicina skolotājus apmeklēt semināru par ceļu satiksmes drošību

CSDD aicina skolotājus apmeklēt semināru par ceļu satiksmes drošību

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina Latvijas skolotājus uz profesionālās kompetences pilnveides semināru "Ceļu satiksmes drošība: Redzi un klausies. Domā. Prognozē. Dari.", informēja CSDD pārstāvji.

Seminārs tiek organizēts izglītības projekta "Satiksmes drošība pamatizglītības mācību saturā" ietvaros un šī gada martā norisināsies Rīgā, Liepājā un Daugavpilī.

CSDD Izglītības projektu vadītāja Guna Zvīgule norāda, ka CSDD jau izsenis īsteno dažādus izglītības projektus ar mērķi veicināt zinošas, pārliecinātas un drošas jaunās satiksmes dalībnieku paaudzes veidošanos un attīstību, tādējādi samazinot ceļu satiksmes negadījumos cietušo bērnu un jauniešu skaitu. Viņa skaidro, ka, lai to panāktu, īpaši būtiski ir atbalstīt Latvijas skolotājus, sniedzot ne tikai iespēju papildināt zināšanas par satiksmes drošību, bet arī risinājumus, kā šīs zināšanas nodot skolēniem, iekļaujot satiksmes drošības tematiku mācību saturā.

Izglītības projekta pedagogiem "Satiksmes drošība pamatizglītības mācību saturā" mērķis ir iesaistīt un atbalstīt Latvijas pedagogus jauno satiksmes dalībnieku izglītošanā. Projektā ir izstrādāts apjomīgs mācību un metodiskais līdzeklis, kas ietver izziņas informāciju, vēstījumus skolēniem, darba lapas, spēles un metodisko paņēmienu aprakstus, gan arī digitāla spēle zināšanu stiprināšanai un pārbaudei. Seminārā "Ceļu satiksmes drošība: Redzi un klausies. Domā. Prognozē. Dari." skolotāji tiks iepazīstināti ar izstrādātajiem materiāliem un to izmantošanas iespējām dažādās vecuma grupās. Semināru vadīs materiālu autori - profesore un sertificēta psiholoģe Dace Medne, izglītības metodiķe Liene Valdmane un sākumskolas pedagoģe Ivetta Sirica.

Kā uzsver materiālu autore Medne, ceļu satiksme, iespējams, ir sarežģītākā sistēma, ar kuru lielākā daļa cilvēku saskaras katru dienu, sākot no bērnības līdz sirmam vecumam. Skolēni veido neaizsargātākās satiksmes dalībnieku grupas lielu daļu. Piedaloties ceļu satiksmē, vienlaikus ir jāizmanto vairākas prasmes, jo pat vienkārša ceļa šķērsošana prasa uztveres, motorikas un emociju vadīšanas prasmju kopumu. "Tāpēc katrs mācību materiālā iekļautais temata izklāsts ietver matricu drošas uzvedības algoritmu izveidei uz ceļa: Redzi un klausies. Domā. Prognozē. Dari," norāda Medne.

Izglītības projektu "Satiksmes drošība pamatizglītības mācību saturā" CSDD īsteno sadarbībā ar SIA "Digify". Projekts finansēts no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem - sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" (LTAB) kontā.

Dēļ papildus izvērtējuma! Latvijas gāze pārceļ pārskata publicēšanas datumu

AS "Latvijas gāze" koncerna nerevidēto konsolidēto finanšu pārskatu publicēšanas datumu pārceļ uz 3.martu, liecina paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Iepriekš finanšu pārskatu bija plānots publicēt 24.februārī.

"Latvijas gāze" informē, ka saistībā ar Eiro...

Šēnberga simtgadei veltītu ekspozīciju tiks atklāta Bulduros

Bulduru Izstāžu namā atklās ekspozīciju "Atrakcija. Pils. Daile. Arhitektam Edgaram Šēnbergam 100", informēja Jūrmalas muzeja pārstāve Astra Šēnberga.

Pieminot ievērojamo modernās kustības arhitektu Edgaru Šēnbergu (1923 - 2016) viņa 100.dzimšanas dienā...

Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās Latviju pārstāvēs trīs sportisti

Šī gada Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās Latviju pārstāvēs trīs sportisti - Gunta Vaičule, Agate Caune un Iļja Petrušenko, trešdien ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Eiropas čempionāts no 2.līdz 5.martam norisināsies Turcijas lielāka...



Komentāri