lv
Yd7YccxJMBcrIt5PO5zscKHfV9B7VzfVYFWcFJh3
1279846

Pasniegtas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 23

Pasniegtas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 23

Ķīpsalā norisinājusies "Zelta Mikrofons'23" ceremonija, kurā tika sumināti laureāti 21 kategorijā, informēja pasākuma pārstāvji.

"Zelta mikrofona" balvu kategorijā "Labākais popmūzikas albums" šogad ieguva mūziķis "Shipsea" ar "Apgaismo mani".

Kategorijā "Labākais mūzikas albums bērniem" uzvarēja bērnu estrādes studija "Kukuragi", Lauris Reiniks, Markuss Riva, Ieva Sutugova, "Patrisha", Kaspars Markševics, Mārtiņš Strods un Agnese Šīrante ar albumu "Kukuragi".

Par labāko kantrīmūzikas vai šlāgermūzikas albumu apbalvojumu saņēma "Vintāža" ar albumu "Atmiņu lāse. Latviešu estrādes piezīmes".

Savukārt kategorijā "Labākais elektroniskās vai deju mūzikas albums" uzvarēja "Vultura" ar "Not Your Typical Fairytale", bet par labāko hiphopa mūzikas albumu atzīts "Rolands Če" ar "Visurgājējs".

Kategorijā "Labākais klasiskās vai kora mūzikas albums" uzvarēja "Kremerata Baltica", "Kremerata Lettonica", Gidons Krēmers ar albumu "PPP", bet labākās dziesmas titulu ieguva dziedātājs "Dons" ar dziesmu "Tavs pieskāriens".

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta Mikrofons" 27.gadu organizēja producente Elita Mīlgrāve un Latvijas mūzikas producentu apvienība (LaMPA). Šogad skatuves koncepta autors ir mākslinieks, dizainers Artūrs Analts. TV režija uzticēta ukraiņu režisorei Marinai Šaļevai. Ceremonijas koncerta daļas, skatuves norises un TV realizācija bija "Buzz Division" producentu Ilzes Jansones un Pētera Krievkalna pārziņā, vadītāju scenārija autors ir Aleksis Vilciņš.

Ārlietu ministrs aicina Japānu turpināt veikt investīcijas Latvijā

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sestdien tikās ar Japānas ārlietu ministru Jošimasu Hajaši, tikšanās laikā Rinkēvičs aicināja Japānu turpināt veikt investīcijas Latvijā, informēja Ārlietu ministrijā.

"Esam ieinteresēti turpināt augstāko...

Latvijas telpu futbola izlase pārbaudes spēlē piekāpjas Izraēlai

Latvijas vīriešu telpu futbola izlase sestdien Salaspilī pārbaudes spēlē piekāpās Izraēlai, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvija mājinieku lomā ar rezultātu 2:5 (0:2) atzina Izraēlas pārākumu.

Pretinieki pirmajā puslaikā ieguva divu vārtu pā...

Marka Rotko mākslas centrā notiks diskusija par radošās domas brīvību

Daugavpilī Marka Rotko mākslas centrā šodien notiks diskusija par radošās domas brīvības iespējām un robežām, informēja centra pārstāve Inita Paegle.

Kultūras ministrija sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldību un Daugavpils Marka Rotko mākslas cent...



Komentāri