lv
Imgkvm8Q2NN9afCouYLFPyoMezFlSd1EBjh24fJJ
1270106

LTA prezidents Danusēvičs nosūta zemniekus pamācīties uzņēmējdarbības pamatus

LTA prezidents Danusēvičs nosūta zemniekus pamācīties uzņēmējdarbības pamatus

Komentējot kritisko situāciju piena nozarē un piena lopkopības nozares pārstāvju neapmierinātību, Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henrihs Danusēvičs izteicies visai skarbi, aicinot zemniekus ieepazīties ar uzņēmējdarbības ābeci.

"Ja piens veikalā maksā vienu eiro, tad veikalā tas ir par 80 centiem pirms valsts uzliktā nodokļa [PVN]. Tātad par tiem 30 centiem, kas pa vidu, piens ir jāaizved pie pārstrādātāja, jāsapilda pudelēs, jāaizved līdz veikalam, jāiekrauj plauktā un jāpārdod cilvēkam," TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" skaidro Danusēvičs.

Nu būtu labi, "ja zemnieki vismaz vai nu pastudētu uzņēmējdarbības pamatus, vai atnāktu aprunāties. Jo tāda konfrontācija ir pilnīgi lieka. Turklāt jāsaka, ka zemnieki saņem arī divu veidu dotācijas - gan Eiropas Savienības, gan valsts dotācijas. Tirgotāji par piena pārdošanu nekādu dotāciju nesaņem."

NBS komandieris: Izlozes princips iesaukšanā VAD nodrošinās sociālo taisnīgumu

"Ja mēs vēlamies, lai Valsts aizsardzības dienests (VAD) būtu kvalitatīvs, nesagrautu to, ko esam jau uzbūvējuši, neatņemtu naudu investīcijām un būtu reāls papildinājums aizsardzības sistēmai, tad tam būs nepieciešami Aizsardzības ministrijas iezīmēti...

Jurista kvalifikācijas eksāmena rezultāti atklāj skumju ainu
Ceturto valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu ziemas sesijā sekmīgi nokārtojuši kopumā 36 studenti no Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes. Eksāmenu kārtoja 139 studenti no piecām augstskolām – Biznesa augstskol...
Merzļikins paliek rezervē, bet Blue Jackets pārspēj Jets (+VIDEO)

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets", Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot uz rezervistu soliņa, ceturtdien izcīnīja panākumu.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Vinipegas "Jets", p...



Komentāri