lv
5br12tFOE208neKNjkCBszSnRXtMXfFs4TltznXM
1270105

NBS komandieris: Izlozes princips iesaukšanā VAD nodrošinās sociālo taisnīgumu

NBS komandieris: Izlozes princips iesaukšanā VAD nodrošinās sociālo taisnīgumu

"Ja mēs vēlamies, lai Valsts aizsardzības dienests (VAD) būtu kvalitatīvs, nesagrautu to, ko esam jau uzbūvējuši, neatņemtu naudu investīcijām un būtu reāls papildinājums aizsardzības sistēmai, tad tam būs nepieciešami Aizsardzības ministrijas iezīmētie 500-700 miljoniem eiro," TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" atzīst Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

NBS komandieris norāda, ka rezerves karavīri netiks vienkārši apmācīti un "palaisti mājās":

"Mums jābūt pilna apjoma ekipējumam, jāsaliek vienībās, nepieciešams papildus instruktoru un virsnieku sastāvs. Tad ir nepieciešamas noliktavas un infrastruktūra, piemēram, kazarmas un ēdināšana." Finansējums VAD tiks kāpināts ar katru gadu - šogad tie būs trīs miljoni, nākamgad jau 30 miljoni eiro - atbilstoši cilvēku iesaistei un dienesta attīstīšanai.

Iesaucot jauniešus VAD, Kalniņš uzstāj uz sociālā taisnīguma ievērošanu:

"Tur nedrīkst būt izņēmumi - tas ir tas pamats, ko vēlamies ar sabiedrību vienoties - obligāta iesaiste ir Latvijas pilsoņiem bez nekādiem izņēmumiem, izņemot slimību un tiesājamību. [...] Nedrīkst pieļaut, ka tā ir administratīva selekcija - tātad mēs paļaujamies uz "kazino", izlozes principu, ja uz VAD nepieteiksies pietiekams jauniešu skaits," skaidro NBS komandieris.

Jurista kvalifikācijas eksāmena rezultāti atklāj skumju ainu
Ceturto valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu ziemas sesijā sekmīgi nokārtojuši kopumā 36 studenti no Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes. Eksāmenu kārtoja 139 studenti no piecām augstskolām – Biznesa augstskol...
Merzļikins paliek rezervē, bet Blue Jackets pārspēj Jets (+VIDEO)

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets", Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot uz rezervistu soliņa, ceturtdien izcīnīja panākumu.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Vinipegas "Jets", p...

Kariņš aicina slēgt skolas, lai celtu pedagogu algas un mēs līdzinātos Igaunijai

Latvijai arī būtu jāseko Igaunijas piemēram, samazinot skolu skaitu, kas ļautu palielināt algas pedagogiem, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paustā šodien debatēs Saeimā par valsts budžeta 2023.gadam likumprojektu.

Saeimā šodien koncep...



Komentāri