lv
ha1AcRwviYCkZ2rmExuW2LMnGXNfV6cLAFbsQ2iO
1225133

"Rīgas ūdens" apsver iespēju emitēt obligācijas

"Rīgas ūdens" apsver iespēju emitēt obligācijas

Pašvaldības SIA “Rīgas ūdens” apsver iespēju kapitāla tirgū emitēt uzņēmuma obligācijas, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā Latvijas kapitāla tirgus forumā "Izaugsmei patīk uzņēmīgie" sacīja "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Krūmiņš.

Pērn uzņēmums savas iespējas iziet kapitāla tirgū izvērtējis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Vērtspapīru smilškastē, saņemot labu novērtējumu. Pašvaldības kapitālsabiedrība vērtspapīru tirgū varētu iesaistīties, izdodot obligācijas, kas pavērtu iespējas aizņemties līdzekļus apjomīgāku projektu realizācijai.

Krūmiņš sacīja, ka pagaidām lēmums emitēt obligācijas vēl nav pieņemts, lai gan uzņēmums tam ir gatavs. Turpinās diskusijas un konsultācijas ar bankām, juristiem, investīciju fondiem par to, kā to labāk izdarīt.

Vienlaikus Krūmiņš sacīja, ka, visticamāk, "Rīgas ūdens" obligācijas varētu emitēt vairākas reizes, tāpēc šīs emisijas varētu būt gan slēgtās emisijas investīciju fondiem, gan arī publiskais piedāvājums plašam investoru lokam.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tā vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

Bartaševičs, Klementjevs, Ivanova un Bartkeviča veidos jaunu politisko spēku

No partijas "Saskaņa" izslēgtais Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī līdzšinējie "Saskaņas" biedri Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča izplatījuši paziņojumu par jauna politiskā spēka veidošanu.

Viņi grasoties veidot kr...

Degmaisījuma pudeles iemešana ukrainietes mājā: iespējamie vainīgie aizturēti

Kriminālprocesā par degmaisījuma pudeles iemešanu ukraiņu influenceres Sofijas Stužukas privātmājā Rīgā nav gūts apstiprinājums par nozieguma saistību ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA pavēs...

Francijas karakuģis aizstāv Latviju ar tāla darbības rādiusa raķetēm

Līdz 11.februārim Rīgas jūras pasažieru stacijā atradīsies Francijas Jūras spēku fregate D650 Aquitaine, kas ietilpst Baltijas jūrā izvietotajā NATO jūras spēku 1.pastāvīgajā grupā.

Aquitaine sācis ekspluatācijā 2012. gadā un ir pirmais kuģis jaunajā 9 ...



Komentāri