lv
ci4XnfRgHUQeKdyJ1xM08Hn1DWr0MKlTLSa8vnRt
1159509

Teikas vidusskolēni ieguvuši otro vietu Baltijas valstu ideju konkursā

Teikas vidusskolēni ieguvuši otro vietu Baltijas valstu ideju konkursā

Rīgas Teikas vidusskolas jaunieši ir ieguvuši otro vietu Baltijas valstu jauniešu ideju konkursā "Solve for Tomorrow", informēja "Solve for Tomorrow" iniciatīvas vadītāja Baltijā Egle Tamelīte.

Teikas vidusskolas jaunieši konkursa laikā attīstīja ideju par viedo augu laistīšanas sistēmu. Jaunieši balvā saņems "Samsung" ierīces 4000 eiro vērtībā.

Konkursu rīko uzņēmums "Samsung". Konkursā piedalījās 176 komandas, pulcējot 679 jauniešus no visām Baltijas valstīm. Pasākumā 9.- 12.klašu skolēni no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas četru mēnešu garumā izstrādāja idejas, kā iespējams izmantot tehnoloģijas, lai nākotnē dzīvotu ilgtspējīgāk.

Sacenšoties par galveno balvu 10 000 eiro vērtībā, pirmo vietu ieguva komanda no Lietuvas, otro vietu izcīnīja Latvijas komanda, savukārt trešo - Igaunijas. Konkursa uzvarētāju ideja ir radīt mākslīgā intelekta programmu, kas, apkopojot vēsturiskos datus, noteiktu, cik daudz un kādu ēdienu nepieciešams pasūtīt gan ikvienam savā mājsaimniecībā, gan ēdināšanas iestādēs, tā samazinot pārtikas atkritumu daudzumu.

Rīgas Teikas vidusskolas skolēni arī pērn konkursā uzrādīja labus rezultātus - ideja par lietotni, kas analizē diētiskos ierobežojumus, alerģijas un gaumi, ieguva trešo vietu Baltijas valstu finālā.

Rajevskis: Saskaņa ir aizgājusi pa ceļu, kurā tā paliek ar Latvijas valsti

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa un citu partijas "Saskaņa" deputātu lēmums izstāties no partijas ir likumsakarīgs solis, jo "Saskaņa" ir aizgājusi pa ceļu, kurā tā paliek ar Latvijas valsti, sacīja politologs un sabiedrisko attiecību s...

Latvijas Banka anulē BIB Alternative Investment Management izsniegto licenci

Latvijas Bankas Uzraudzības komiteja anulējusi AS "BIB Alternative Investment Management" licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai, informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz "BIB Alternative Investment...

Edvīns Šnore: Ne visi, kas ir pret Putinu, ir Latvijas draugi

Veidojot attiecības ārpolitikā, nevajag mānīt sevi, ka visi, kas ir pret Krievijas režīma līderi Vladimiru Putinu, ir Latvijas draugi, šādu viedokli šodien ikgadējās ārlietu debatēs Saeimā pauda deputāts Edvīns Šnore (NA).

Politiķis mudināja piesardzīgi...



Komentāri