lv
OKijp0xNww2JeYsYHPlHdYQwPVp22POZzdRUAML5
1159306

Latvijas Banka anulē BIB Alternative Investment Management izsniegto licenci

Latvijas Banka anulē BIB Alternative Investment Management izsniegto licenci

Latvijas Bankas Uzraudzības komiteja anulējusi AS "BIB Alternative Investment Management" licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai, informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz "BIB Alternative Investment Management" iesniegumu ar lūgumu anulēt tās licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai.

"BIB Alternative Investment Management" nav saistību pret ieguldītājiem.

"BIB Alternative Investment Management" vienīgā īpašniece ir "Baltic International Bank", kuras finanšu pakalpojumu sniegšana kopš 2022.gada 12.decembra ir apturēta.

"BIB Alternative Investment Management" reģistrēta 2016.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 255 000 eiro. 2021.gadā kompānija ieņēmumus no pamatdarbības neguva, kā arī strādāja ar zaudējumiem 3875 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas kopš šā gada pievienota Latvijas Bankai, 12.decembrī ārkārtas sēdē nolēma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "Baltic International Bank". FKTK atzina "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, un nolēma neveikt "Baltic International Bank" noregulējumu, proti, neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai.

Šādu lēmumu FKTK pieņēma, jo banka ilgstoši nevarēja nodrošināt dzīvotspējīgas stratēģijas ieviešanu. Līdzšinējā darbības stratēģija neatbilda bankas iespējām un nav īstenojama, tāpēc banka ilgstoši nenodrošināja pelnītspējīgu biznesa modeli. Tāpat bankai bija nopietni iekšējās pārvaldības trūkumi, tostarp noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā.

Savukārt 13.decembrī tika pieņemts lēmums par noguldījumu nepieejamību bankā.

Savukārt "Baltic International Bank" akcionāri paziņoja, ka nepiekrīt FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu, jo "Baltic International Bank" pietiek kapitāla, un tā ir gatava strādāt arī tālāk, nepieciešamības gadījumā piesaistot jaunu kapitālu un arī jaunus akcionārus.

"Baltic International Bank" 2021.gada deviņos mēnešos strādāja ar zaudējumiem 7,186 miljonu eiro apmērā, kas ir 3,6 reizes vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā. Bankas aktīvi 2022.gada 30.septembrī bija 195,29 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7,1% jeb 14,88 miljoniem eiro mazāk nekā 2021.gada beigās, kad "Baltic International Bank" aktīvi bija 210,171 miljons eiro.

Bankas lielākie akcionāri 2022.gada septembra beigās bija Valērijs Belokoņs (38,13%) un Vilorijs Belokoņs (21,3%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2021.gada beigās bija 10.lielākā banka Latvijā.

Latvijas Bankas Uzraudzības komiteja darbu sāka 2023.gada janvārī līdz ar FKTK integrāciju Latvijas Bankā. Uzraudzības komiteja īsteno finanšu tirgus un Latvijas Bankas uzraudzīto finanšu tirgus dalībnieku uzraudzības stratēģiju, izsniedz, aptur un anulē speciālās atļaujas (licences) darbībai finanšu tirgū un pilda citus ar finanšu tirgus un tā dalībnieku darbības uzraudzību saistītus uzdevumus, kas noteikti uzraudzības komitejas nolikumā.

Edvīns Šnore: Ne visi, kas ir pret Putinu, ir Latvijas draugi

Veidojot attiecības ārpolitikā, nevajag mānīt sevi, ka visi, kas ir pret Krievijas režīma līderi Vladimiru Putinu, ir Latvijas draugi, šādu viedokli šodien ikgadējās ārlietu debatēs Saeimā pauda deputāts Edvīns Šnore (NA).

Politiķis mudināja piesardzīgi...

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš izstājas no Saskaņas

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pieņēmis lēmumu izstāties no partijas "Saskaņa" un sākt veidot jaunu reģionālu politisko spēku, aģentūru LETA informēja politiķis.

Viņš atgādina, ka jau 2020.gada pavasarī norādījis uz nepieciešamību Daugavpilī veidot re...

Uzbrukumā ar mačeti Spānijas baznīcās nogalināts viens cilvēks

Vīrietis ar mačeti trešdienas vakarā iebruka divās baznīcās Spānijas dienvidu pilsētā Alhesirasā, nogalinot ķesteri un nopietni ievainojot priesteri, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Prokuratūra nekavējoties uzsāka terorisma izmeklēšanu saistībā ar šo uzb...



Komentāri