lv
UsaHp4ucHhxLQ2n3wXhFhPFJYOfsUutv1d7g9q40
1158905

Edvīns Šnore: Ne visi, kas ir pret Putinu, ir Latvijas draugi

Edvīns Šnore: Ne visi, kas ir pret Putinu, ir Latvijas draugi

Veidojot attiecības ārpolitikā, nevajag mānīt sevi, ka visi, kas ir pret Krievijas režīma līderi Vladimiru Putinu, ir Latvijas draugi, šādu viedokli šodien ikgadējās ārlietu debatēs Saeimā pauda deputāts Edvīns Šnore (NA).

Politiķis mudināja piesardzīgi vērtēt arī tā dēvēto "Krievijas demokrātisko opozīciju".

Deputāts uzskata, ka nekas neliecina, ka rūk lielkrievu šovinisma atbalstītāju jeb to krievu skaits, kas ukraiņus uzskata par zemākiem tautiešiem, kas Latvijas valsti uzskata par "pārpratumu" un kas sevi uzskata par "īstajiem saimniekiem" bijušās PSRS teritorijā.

Kā piemēru Šnore minēja neseno skandālu ar Krievijas liberālo telekanālu "Doždj", kas, viņaprāt, uzskatāmi parādīja, ka Krievijas impērijas idejām ir līdzjutēji arī "demokrātiskās opozīcijas vidū".

"Visā krāšņumā Krievijas "demokrātu" attieksmi ieraudzījām viņu reakcijā uz Latvijas lēmumu. Šī reakcija bija gandrīz teju tāda pati, kā pirms simts gadiem, kad 1922.gadā Latvijas iestādes aizliedza uzstāties krievu dzejniekam Vladimiram Majakovskim Rīgā. Pēc tam Majakovskis uzrakstīja izsmējīgu dzejoli par Latviju. Simts gadi ir pagājuši, taču krievu attieksme pret Latviju nav mainījusies," pārliecināts ir deputāts.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš izstājas no Saskaņas

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pieņēmis lēmumu izstāties no partijas "Saskaņa" un sākt veidot jaunu reģionālu politisko spēku, aģentūru LETA informēja politiķis.

Viņš atgādina, ka jau 2020.gada pavasarī norādījis uz nepieciešamību Daugavpilī veidot re...

Uzbrukumā ar mačeti Spānijas baznīcās nogalināts viens cilvēks

Vīrietis ar mačeti trešdienas vakarā iebruka divās baznīcās Spānijas dienvidu pilsētā Alhesirasā, nogalinot ķesteri un nopietni ievainojot priesteri, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Prokuratūra nekavējoties uzsāka terorisma izmeklēšanu saistībā ar šo uzb...

Sēru vēsts! Mūžībā devusies tēlniece Valentīna Helmūte (FOTO)

Pagājušajā nedēļā, 21. janvārī, mūžībā devusies tēlniece Valentīna Helmūte, informē Latvijas Mākslinieku savienība (LMS).

Helmūte sākotnēji, no 1936.gada, mācījās Rīgas Teodora Zeiferta 17.pamatskolā Pārdaugavā. Savukārt no 1943. līdz 1948.gadam viņa mā...



Komentāri