lv
jtUnA9TX3uKWzcs25rMBFOyr5igtsWV6jSzj6cJm
1153534

Augšdaugavas novadā notiks zemessardzes mācības

Augšdaugavas novadā notiks zemessardzes mācības

No 1. līdz 12.februārim, Augšdaugavas novada Kalupes pagasta AS "Latvijas valsts meži" apsaimniekotajās teritorijās notiks Zemessardzes 36.kaujas atbalsta bataljona karavīru iepriekš plānota militārā apmācība, izmantojot militāros transportlīdzekļus.

Karavīri mācību ietvaros pārvietosies pa koplietošanas un meža ceļiem, izmantojot militāros transportlīdzekļus. Mācības notiks gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Karavīru apmācības programma paredz uzturēt līdz šim apgūtās prasmes un apgūt arvien jaunas iemaņas vienības kaujas spēju stiprināšanai.

Pēc mācībām izmantotās teritorijas nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas.

Savukārt no 5. līdz 25.februārim mācību poligonā "Meža Mackeviči" notiks jauno zemessargu pamatapmācības kurss. Zemessargi pieredzējušu instruktoru vadībā apgūs militārās zināšanas un prasmes - ierindas apmācību, lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanu, topogrāfiju, pirmo palīdzību un citas prasmes, kas primāri nepieciešamas katram zemessargam valsts aizsardzības uzdevumu veikšanai.

Zemessardzes 3.Latgales brigādes štāba pārstāvji aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz karavīru un zemessargu kaujas gatavības uzlabošanu un valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Rīgā ar solokoncertu uzstāsies amerikāņu baritons Hempsons

Latvijas Nacionālajā operā un baleta (LNOB) Lielajā zālē maijā notiks amerikāņu baritona Tomasa Hempsona solokoncerts un izskanēs vācu komponista Kurta Veila mūzikas programma "Tāda ir dzīve...".

Hempsona solokoncerts LNOB notiks 10.maijā. Koncertā ar k...

Arī slimnīcu vadība prasa lielāku budžeta finansējumu. Kas notiks, ja nedos?

Līdz ar finansējuma samazinājumu slimnīcām un inflāciju, slimnīcu vadītāji aicina ārstniecības iestādēm piešķirt lielākus līdzekļus valsts budžetā vai pārskatīt finansējuma kārtību, paredzot slimnīcām iespēju šo naudu ieturēt no pacientiem, informēja L...

Īpašā valodniecības spēlē varēs bagātināt ar dabu saistīto vārdu krājumu

No šodienas līdz 19.februārim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā pieejama būs valodas spēļu kluba talismana Vardulēna Brašuļa spēle, kuras dalībnieki bagātinās ar dabu saistīto vārdu krājumu, informēja Latviešu valodas aģentūras metodiķe Iveta Miloslavs...



Komentāri