lv
g4orQptoblhae7IqCAvdvxBupzrTVsY8bTGf8slW
1153329

Rīgā ar solokoncertu uzstāsies amerikāņu baritons Hempsons

Rīgā ar solokoncertu uzstāsies amerikāņu baritons Hempsons

Latvijas Nacionālajā operā un baleta (LNOB) Lielajā zālē maijā notiks amerikāņu baritona Tomasa Hempsona solokoncerts un izskanēs vācu komponista Kurta Veila mūzikas programma "Tāda ir dzīve...".

Hempsona solokoncerts LNOB notiks 10.maijā. Koncertā ar klavieru pavadījumu izskanēs Franča Šūberta, Franča Lista un Gustava Mālera solodziesmas.

Hempsons ir no Vašingtonas. Savas starptautiskās operdziedātāja un ierakstu mākslinieka karjeras laikā viņš ir saņēmis daudzus titulus un apbalvojumus.

Mākslinieks tiek dēvēts par "solodziesmu žanra vēstnieku". Izdoti vairāk nekā 170 viņa iedziedātās mūzikas ieraksti, par kuriem mākslinieks saņēmis gan "Grammy" balvu, gan piecas Nīderlandes mūzikas balvas "Edison Award" un Francijas "Grand Prix du Disque".

Mākslinieks 2003.gadā dibinājis fondu "Hampsong Foundation", ar kura starpniecību viņš izmanto mūziku starpkultūru dialoga un sapratnes veicināšanai.

Savukārt 6.maijā Latvijas Nacionālās operas mūziķu grupa un operas soliste Ilona Bagele piedāvās jaunu koncertprogrammu "Tāda ir dzīve…" ar Veila mūziku.

Kabarē stila koncertā izskanēs kompozīcijas no "Trīsgrašu operas", nepabeigtā mūzikla "Haklberijs Fins", dziesmuspēles "Mahagonija", operas "Zuduši zvaigznēs". To aranžijas veidojis vibrofonists un kamerorķestra "Kremerata Baltica" mūziķis Andrejs Puškarevs.

Koncertā piedalīsies mecosoprāns Bagele, vijolniece Svetlana Okuņa, čelliste Inga Ozola, sitaminstrumentālists Ivars Kalniņš, akordeoniste Inita Āboliņa, trompetists Andris Ābelīte, savukārt kontrabasu spēlēs Viktors Veļičko.

Biļetes var iegādāties LNOB kasēs un tīmekļvietnē "opera.lv".

Arī slimnīcu vadība prasa lielāku budžeta finansējumu. Kas notiks, ja nedos?

Līdz ar finansējuma samazinājumu slimnīcām un inflāciju, slimnīcu vadītāji aicina ārstniecības iestādēm piešķirt lielākus līdzekļus valsts budžetā vai pārskatīt finansējuma kārtību, paredzot slimnīcām iespēju šo naudu ieturēt no pacientiem, informēja L...

Īpašā valodniecības spēlē varēs bagātināt ar dabu saistīto vārdu krājumu

No šodienas līdz 19.februārim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā pieejama būs valodas spēļu kluba talismana Vardulēna Brašuļa spēle, kuras dalībnieki bagātinās ar dabu saistīto vārdu krājumu, informēja Latviešu valodas aģentūras metodiķe Iveta Miloslavs...

Plāno ceļojumu? Ieplāno arī Balttour 2023!

Pēc divu gadu pauzes Ķīpsalā durvis atkal vērs ceļotmīļu gaidītā tūrisma izstāde “Balttour 2023”.

Tūrisma aktualitātes, profesionāļu konsultācijas, tūrisma aģentūru, operatoru un kruīza ceļojumu kompāniju izdevīgākie piedāvājumi, jaunu galamērķu prezent...



Komentāri